Kuva: Sara Peltola

Selvitimme, miten ruoka tulee kouluihin.

Tänään kaikki tekivät itsenäisesti töitä. Jokainen valitsi yhden mentorin, jota halusi haastatella. Saimme tietää heidän työstään ja koulutuksestaan. Haastattelusta kirjoitettiin raportit, joita muutkin saivat lukea ja kommentoida.

Jokaisella oli yhteinen biotalouteen liittyvä aihe parin kanssa, jonka perusteella valitsimme myös jonkin organisaation, johon teimme vierailun tai puhelinhaastattelun.

Meidän aiheemme oli ruoka ja teimme pienimuotoisen tutkimuksen kouluruokailusta ja sen biotaloudellisesta näkökulmasta. Haastattelimme keskuskeittiöiden työntekijöitä ja kyselimme ruokahuollon toimintaperiaatteista paikkakunnillamme.

Saimme tietoa siitä, että ruokatuotteiden hävikki pystytään pitämään suhteellisen pienenä ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään lähiruokaa. Jätteet käsitellään asianmukaisesti.

Mielenkiintoista on tietää asioista, joita on tarkasteltu biotalouden näkökulmasta.

Ellinoora ja Hanna-Sofia, Pyhäjärvi ja Pyhäjoki

Kommentit (0)

Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.