Uutinen: huono näkö palvelee hengissä pysymistä

Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005

Tuolla vattupusikoissa tuli selväksi, että huono näkö on eduksi. Ei näe kaikkia matoja ja pistelee suuhunsa enempi vadelmia. Että näin on varsinainen uutisten äitiehdokas laskettu liikkeelle.

On tässä alkamassa nimittäin neljän työpäivän lomaputki ja könysin puskissa, söin vadelmia ja otin siivuja muovipullosta (Tapio). Aivan selvästi huonosti nähty marja joutui suuhun helpommin kuin selvästi nähty.

On muuten niin, että liikaa marjoja jää metsiin ja puskiin. Voitaisiinko sopia, että kaikki syövät edes kourallisen päivässä jotain luonnon antimia vaikka ei pakastimeen keräisikään. Vielä ehtii mustikat ja vadelmat. Myös hillaa voi vielä bongata.

Ja sitten pikaohje marjasäilykkeen tekemiseksi: Kerätään jotain marjoja puhtaana pieneen (ohje on aloittelijoille) lasipurkkiin, jonka ehjä kansi on tallella. Aivan täyteen. Kaadetaan hillosokeria (lievästi säilötettä sisältävää) purkkiin ja painellaan mahdollisimman paljon sitä sokeria siihen. Kansi tiukasti kiinni. Kattilaan kiehuvaan veteen tunniksi. Tai uuniin 125 asteeseen.

Tapahtuu seuraavaa: Sisältö kuumenee ja puristaa ilman pihalle. Jäähtyessä umpioituu. Uunissa tapahtuu niin että sisältö kiehuu ja tekee täydellisen höyrytyhjiön. Uuni on suositeltavampi, koska kuumenee yli 100 asteen, mutta pitäisi olla enempi purkkeja kerralla energiasyistä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (21)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005

Et sitten lukenut ajatuksella mitään? Sinulle on varmaankin nuo Mengele-säikeet sopivampia.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Hyvä neuvo, Paul M, tätähän täytyy kokeilla. Ja säilytys tietenkin viileässä, eikö niin?

Mutta jos tuossa purkissa olisikin marjojen sijasta pikku ahvenia, ja vaikka jossain mausteessa, olisiko tulos samanlainen? Millaista einehtimisaikaa veikkailisit kotiuunissa valmistetuille purkkiahvenille?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005
Hurskapöllö
Hyvä neuvo, Paul M, tätähän täytyy kokeilla. Ja säilytys tietenkin viileässä, eikö niin?

Mutta jos tuossa purkissa olisikin marjojen sijasta pikku ahvenia, ja vaikka jossain mausteessa, olisiko tulos samanlainen? Millaista einehtimisaikaa veikkailisit kotiuunissa valmistetuille purkkiahvenille?

Pikkuahvenille riittää tuolla ohjeella 3 tuntia 125 astetta. Ei tietenkään sokeria vaan ripaus suolaa. Ruodot pehmenevät täysin. Mukaan kannattaa ladata porkkanaa kuorineen, sian kylkeä ja sipulia. Vähän pippureita ja suolaa. Tomaattipyree on ok. Porkkana kuorineen antaa hieman kitkerän maun, mutta minusta se on sopiva ahvenelle. Jos haluaa luksusta, niin pikkuahvenet paistetaan ensin voissa tai savustetaan ja vasta sitten purkkiin.

Marjasäilykkeet säilyvät umpioituna lämpimässä. Kalasäilykkeet on helppo tuhota nopeasti. Ei kannata säilytellä vaikka netistä löytyy maininta, että tuo on täyssäilyke. Minusta botulinus ei kuole vähän yli 100 asteessa. Pitäisi olla painekeitin ja se taas on konstikas patenttikorkkien kanssa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Siis:

Jos näkee huonosti, niin kannattaa syödä matoisia marjoja.

Jos ei ymmärrä tätä, niin ymmärtää Mengeleä.

Joka tapauksessa kannattaa pikkuahvenet laittaa Pilttipurkeissa uunin puoleksi päiväksi.

En todellakaan, todellakaan säilyisi hengissä Stadin ulkopuolella

Mummo
joka suostuu kuolemaan heti ensimmäisen ekokatastrofin tullessa#)

#) siis silloin, kun hissit eivät enää toimi

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005

Miten niin "kannattaa". Jos ei näe matoja, niin saalis on suurempi kuin jos näkee kaikki madot. Evoluutio suosii matoja syöviä kaupunkilaisia. Metsään vaan siitä. Tai tarkemmin ottaen: Muutaman vuoden vanhan hakkuuaukion reunalle siitä.

Vihje vattupuskien bongaajalle: Etsi horsmia hakkuuaukeilta. Jos on horsmia, on aina ensimmäisen marjasadon vattupuskia tai vanhempia. Ensimmäisissä on se hyvä puoli, että vatut ovat tuollaisia tennispallon kokoisia. Tumman punaisia ja imeliä kuin sakariini. Etten sanoisi lähes mesimarjan luokkaa. Ja tuleviin seikkailuihin tiedoksi: Vatut ovat kypsymässä kun horsma siementää.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Mummo
Siis:

Jos näkee huonosti, niin kannattaa syödä matoisia marjoja.

Jos ei ymmärrä tätä, niin ymmärtää Mengeleä.

Joka tapauksessa kannattaa pikkuahvenet laittaa Pilttipurkeissa uunin puoleksi päiväksi.

En todellakaan, todellakaan säilyisi hengissä Stadin ulkopuolella

Mummo
joka suostuu kuolemaan heti ensimmäisen ekokatastrofin tullessa#)

#) siis silloin, kun hissit eivät enää toimi

kannattaa mustikoita syödä ne on hyväksi silmille.

Vierailija

Myös äänestys on epäselvä, kysytäänkö siinä että ovatko madot vadelmien sisä/ ulkopuolella vai onko hyvä jos niistä saa samalla myös lihaa?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005
Second class citizen
Taitaa olla hieman Tapioissa tehty threadi..

Sanotaan nyt vaikka niin, että mielenkiinnon herättämiseksi vadelmien keräämiseksi ovat kaikki keinot sallittuja. Annoin yhden ideankin tuossa. Eli likööritehtailu. Muutama kourallinen tummanpunaisia makeita vadelmia ja pieni siivu Tapio-jalostetta päälle. Jos jokainen perjantai-lauantai-pullon viipaloitsija poikkeaisi lähipuskiin, niin maailma pelastuisi vähäksi aikaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

salai
Seuraa 
Viestejä7095
Liittynyt17.3.2005

Vadelmat kannattaa laittaa yöksi jääkaappiin, niin madot nousee pinnalle "pötköttämään", josta ne voi poimia pois (tuttavani Hiidenvedellä).

Tulee muuten älyttömän hyvää, kun keittää viimevuotisista mustikoista keiton, siilaa kuoret pois ja lisää uusia vaapukoita ihan lopussa.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Vierailija

Toivottavasti Hurskis ei nyt innostu tuolla tavoin ahveniansa säilömään. Siinä rupeavat botuliinit ja muut toksiinit reippaasti lisääntymään.

Hyvän elintarvikehygieniamme ansiosta botulismi on Suomessa erittäin harvinainen. Joitain vuosia sitten oli omia kalasäilykkeitään syönyt mies kuolemassa botulismiin, mutta jonkun pikkukaupungin sairaalan lääkäri oli hoksannut oikean diagnoosin ja mies pelastui.

Niin että Hurskapöllö voi vaikka pakastaa ahvenansa, jos ei niitä heti tuoreeltaan jaksa kaikkia syödä. Muuten pöllömme saa valkeammat siipisulat ihan ennenaikaisesti.

Mummo
hieman huolissaan, tietäen H:n säilömisvimman

Vierailija
Mummo
Toivottavasti Hurskis ei nyt innostu tuolla tavoin ahveniansa säilömään. Siinä rupeavat botuliinit ja muut toksiinit reippaasti lisääntymään.

Hyvän elintarvikehygieniamme ansiosta botulismi on Suomessa erittäin harvinainen. Joitain vuosia sitten oli omia kalasäilykkeitään syönyt mies kuolemassa botulismiin, mutta jonkun pikkukaupungin sairaalan lääkäri oli hoksannut oikean diagnoosin ja mies pelastui.

Niin että Hurskapöllö voi vaikka pakastaa ahvenansa, jos ei niitä heti tuoreeltaan jaksa kaikkia syödä. Muuten pöllömme saa valkeammat siipisulat ihan ennenaikaisesti.

Mummo
hieman huolissaan, tietäen H:n säilömisvimman

Pakkohan sitä on kokeilla noin hyvää ohjetta. Mutta älä ole Mummo huolissasi, minä syön ne äkkiä. Tietenkin niiden ahvenien pitää ensin antaa viikon pari mäikäytyä.

Kaikkea on kerran kokeiltava, sanoi entinen isäntä, kun piimäpurkin emännän päähän kaatoi.

Eipä tuo mitään, toki kaikkea on kerran kokeiltava, sanoi entinen emäntä, kun isännän osakesalkkuun pissi.

:)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat