Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?

Viestejä5558
Liittynyt9.9.2005

[size=150:19byv431]Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?[/size:19byv431]
(Juutalaisten luvattu maa - Israel täyttää 60 vuotta [14.5.] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa)

[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]

Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.

Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.

Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.

Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.

Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän. Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.

Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.

Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.

Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.

Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.

Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto.

Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.

[size=85:19byv431]JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.[/size:19byv431]
...

LÄHDEVINKKEJÄ:
--- http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html ---
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Israel ---
--- http://www.mideastweb.org ---
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi
ISSN 0806-5209]

KESKUSTELULINKKI:
--- viewtopic.php?f=13&t=7703 ---
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
................................

Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008]

Kuvasarja
--- http://www.panoramio.com/user/500685/ta ... -%20Jewish ---

Kuvasarjan tekstit löytyvät itse kuvien yhteydestä yo. linkin alta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (923)

Vierailija
Viesti

http://en.wikipedia.org/wiki/American_Jews

Total population 7,000,000 2.5% of the US population

http://en.wikipedia.org/wiki/Warner_Bros.
Founded in 1918 by Polish immigrants, Warner Bros. is the third-oldest American movie studio in continuous operation, after Paramount Pictures, founded in 1912 as Famous Players, and Universal Studios, also founded in 1912.

Kaikki kolme on juutalaistaustainen/taustaiset perustanut (tarkista wikipediasta). Disney vallattiin 1984. Ajattele niitä kaikkia epämoraalisia sirkushuveja mitä nämä Hollywoodin studiot ovat tuottaneet ja tuottavat tänäkin päivänä. Mistä me otamme oppia? Mieti millaista musiikkia on listojen kärjessä ja millä tavalla niitä markkinoidaan. Mieti millaisen kuvan Hollywood elokuvat antavat esim. venäläisistä, meksikolaisista ja saksalaisista. Etsi tietoa näiden elokuvien tekijöistä. Mieti sitä kaikkea sälää mitä musiikin, elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien ohella myydään. Ketkä loppupäässä kerää potin? Mieti kuinka yksipuoleisessa omistuksessa suuret viihdemediat ovat.

Mutta miten tämän pienen kansan vallan saanti sallittiin ja miksi se on paha ihminen joka kritisoi sitä? Vatikaani hihittelee kaiken takana? Vai sittenkin Swedenborg?

Vierailija
Viesti

En vihaa juutalaisia/juutalaisuutta.
Vieroksun juutalaisuudessa ilmenevää yli-ihmisasennetta.

Vierailija
Viesti

Joskus kuulin, että juutalaisten varallisuus juontaisi juurensa siitä, että heidän uskontonsa salli ns. koronkiskomisen, eli järkevän pankkitoiminnan, kun taas varhaisten kristittyjen ja muslimien(?) keskuudessa moinen oli pahasta. Tästä johtuen kristittyjen oli pakko lainata rahansa yleensä juutalaisilta, jotka rikastuivat prosessissa. Ehkä heidän vihaamisensa on lähtöisin tästä "moraalittomasta toiminnasta" ja varallisuutensa kadehtimisesta. Kovaa mutua...

Chair
Liittynyt6.9.2005
Viestejä2740
Viesti
Ilkka Luoma
Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Israel on monesti sietänyt jopa kuukausia Kassamien ampumista kaupunkeihinsa tekemättä käytännössä mitään vastatoimia (niitähän on ammuttu jo seitsemän vuotta keskimäärin tuhat kappaletta vuodessa).

Vastatoimista pidättäytymisestä huolimatta rakettien ampuminen on vain kiihtynyt. Sille on hyvä selitys. Palestiinalaisten terrori ei johdu Israelin vastatoimista, vaan se on aina ollut Israelia vihaavien terrorijärjestöjen terroria terrorin vuoksi.

Kun vastaiskuja ei tehdä, on terroristeilla täydellinen työrauha niin valmistaa ja varastoida kuin kuljettaa ja laukaista rakettejaan. Se on hupiammuntaa eläviin maaleihin ilman pienintäkään omaa riskiä. Siksi rakettiterrori kiihtyy aina, kun vastaiskuja ei tehdä.

Vastaiskut kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun. Kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin unohtamatta käskyjä antavia terroristijohtajia. Kun rakettiterrorista tulee hankalaa ja vaarallista koko ketjulle, se väistämättä vähentää laukaisuiden määrää verrattuna hupiammuntatilanteeseen, mikä taas vähentää riskiä joutua rakettien uhriksi Israelin puolella. Kun myös raketteja valmistavat pajat sekä rakettivarastot tuhotaan, käy rakettien ampuminen lopulta hyvin vaikeaksi.

Jos jollakulla on parempi idea kuin sotilaalliset vastaiskut ja saartotoimet, lukisin niistä hyvin mielelläni.

P.S. Israel ei pysty yksin saartamaan Gazaa, koska Gazalla on raja myös Egyptiin. Mihin unohdit Egyptin kirjoittaessasi Gazan kuristamisesta.

Vatikaani erotti valtion ja kirkon tosisistaan.

Seppo_Pietikainen
Liittynyt18.10.2007
Viestejä7615
Viesti

Johtuu ensisijaisesti ihmisten typeryydestä ja tietämättömyydestä sekoittuneena uskonnollisiin, Martin Lutherin kirjoituksista alkunsa
saaneisiin ennakkoluuloihin.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Oho
Liittynyt2.3.2008
Viestejä2004
Viesti

Mitähän se laki sanoikaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?

Ai niin Juutalaisia vastaan on Euroopassa miltei vapaa ja rajoittamaton kiihotusoikeus jo, niin paradoksaalista kuin se onkin, Jeesuksen ristiinnaulitsemisen nojalla.

Vierailija
Viesti

Kun muinaiset roomalaiset tuhosivat Jerusalemin, juutalaiset ovat olleet paossa milloin missäkin... ensin vääräuskoisina niin muslimien kuin kristittyjenkin keskuudessa ja sittemmin myös kadehdittuina vertaansa vailla olevan sitkeytensä sorrosta huolimatta tuoman vaurauden takia...

(Mainittakoon, että juutalaisia koronkiskureita pidettiin lempeämpinä kuin kristittyjä, jotka usein olivat täysin häikäilemättömiä ja imivät uhrinsa kuiviin viimeistä lanttia myöten.)

Pientä vääräuskoista vähemmistöä vastaan taikauskoinen kansa on helppo kiihottaa, ja saattaapi kruunu tai paikallinen linnanherra siinä sivussa kääräistä taskuunsa sievoisen summan omaisuuden takavarikoinnilla... kun tätä jatkuu pari tuhatta vuotta, ei vanhoista tavoista kaikkialla kansan syvien rivien keskuudessa noin vain päästäkään. Kaiken lisäksi fasistien ja stalinistien henkiset perilliset, "suvaitsevaiset" ja monikultturistit, ovat onnistuneet vetämään jonkinlaisen yhtäläisyysmerkin islamin karvaisen perseen nuoleskelun ja "tiedostamisen" välille...

Ilkka Luoma
Liittynyt9.9.2005
Viestejä5558
Viesti
Chair
Ilkka Luoma
Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Israel on monesti sietänyt jopa kuukausia Kassamien ampumista kaupunkeihinsa tekemättä käytännössä mitään vastatoimia (niitähän on ammuttu jo seitsemän vuotta keskimäärin tuhat kappaletta vuodessa).

Vastatoimista pidättäytymisestä huolimatta rakettien ampuminen on vain kiihtynyt. Sille on hyvä selitys. Palestiinalaisten terrori ei johdu Israelin vastatoimista, vaan se on aina ollut Israelia vihaavien terrorijärjestöjen terroria terrorin vuoksi.

Kun vastaiskuja ei tehdä, on terroristeilla täydellinen työrauha niin valmistaa ja varastoida kuin kuljettaa ja laukaista rakettejaan. Se on hupiammuntaa eläviin maaleihin ilman pienintäkään omaa riskiä. Siksi rakettiterrori kiihtyy aina, kun vastaiskuja ei tehdä.

Vastaiskut kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun. Kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin unohtamatta käskyjä antavia terroristijohtajia. Kun rakettiterrorista tulee hankalaa ja vaarallista koko ketjulle, se väistämättä vähentää laukaisuiden määrää verrattuna hupiammuntatilanteeseen, mikä taas vähentää riskiä joutua rakettien uhriksi Israelin puolella. Kun myös raketteja valmistavat pajat sekä rakettivarastot tuhotaan, käy rakettien ampuminen lopulta hyvin vaikeaksi.

Jos jollakulla on parempi idea kuin sotilaalliset vastaiskut ja saartotoimet, lukisin niistä hyvin mielelläni.

P.S. Israel ei pysty yksin saartamaan Gazaa, koska Gazalla on raja myös Egyptiin. Mihin unohdit Egyptin kirjoittaessasi Gazan kuristamisesta.
....

olisiko juuri nyt tuo Egyptin raja se viimeinen henkireikä, kun juutalaiset tiukkasivat rajan kiinni kokonaan 60v juhlien ajaksi?

Raketteihin on latautunut liikaa painotetta, verrataanpa niitä taistelukoptereihin ja hyökkäyspanssarivaunuihin, joita yleensä käytetään sotilaita vastaan ... miksi emme käsittele satoja vuosia kestänyttä muna-kana syndroomaa ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Liittynyt9.9.2005
Viestejä5558
Viesti
Dessembrae
Joskus kuulin, että juutalaisten varallisuus juontaisi juurensa siitä, että heidän uskontonsa salli ns. koronkiskomisen, eli järkevän pankkitoiminnan, kun taas varhaisten kristittyjen ja muslimien(?) keskuudessa moinen oli pahasta. Tästä johtuen kristittyjen oli pakko lainata rahansa yleensä juutalaisilta, jotka rikastuivat prosessissa. Ehkä heidän vihaamisensa on lähtöisin tästä "moraalittomasta toiminnasta" ja varallisuutensa kadehtimisesta. Kovaa mutua.....

toisaalta puhutaan, että juutalaiset rahanlainaajat olivat "armeliaampia" vikuroivia velallisia kohtaan kuin kristityt - "kun kristitty repi molemmat kädet, niin juutalainen repi vain toisen"... on uskontoja, jotka eivät hyväksy korkoja lainkaan (tämä korko- asia on oman juttunsa arvoinen).

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Vierailija
Viesti

Olen tuntenut useita juutalaisia liike-elämän piirissä toimiessani,
osan tiedemaailmassa. En ole huomannut, että juutalaisia vihattaisiin
muissa kuin islamilaisissa maissa, jossa se aiheutuu uskonnosta ja indoktrinaatiosta.
Meillä Suomessa rasitteena on sota-ajan natsipropaganda, "juutalainen
jutkauttaa" oli sanonta lapsuudessani, jäänteitä tuosta on vielä
muutamalla peräkammarin ikäpojalla, jotka yleensäkin vierastavat
kaikkea navetan kulman ulkopuolella olevaa.

Vierailija
Viesti

Tuntematta aihetta juuri ollenkaan, pari ajatusta. Onko meneilläänään joku juutalaisten tiedotuskamppanja? Monissa lehdissä ja useissa tv-ohjemissa käsitellään parhaillaan juutalaisten historiaa? Miksi?

Yhtään vähättelemättä juutalaisten kärsimyksiä, onko yhtään kansanrymää joka kärsimyksiä ei olisi kohdannut? Juutalaist osaavat hoitaa oman kärsimysten markkinoinnin verrattain taitavasti.

Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.

Chair
Liittynyt6.9.2005
Viestejä2740
Viesti
Ilkka Luoma
olisiko juuri nyt tuo Egyptin raja se viimeinen henkireikä, kun juutalaiset tiukkasivat rajan kiinni kokonaan 60v juhlien ajaksi?

Gazalla on kaksi naapuria, Israel ja Egypti. Egypti on toinen kahdesta henkireiästä - ja nyt ainoa, kun Gazaa hallitseva Hamas on toimillaan aiheuttanut saarron Israelin puolelta.

Näitä Hamasin toimia on rakettiterrorin lisäksi mm. jatkuvat terrori-iskut raja-asemille, joiden kautta avustuskuormat Gazaan tulevat. On aika selvää, miksi kuljetukset Gazaan ovat harvenneet.

Ilkka Luoma
Raketteihin on latautunut liikaa painotetta, verrataanpa niitä taistelukoptereihin ja hyökkäyspanssarivaunuihin, joita yleensä käytetään sotilaita vastaan ...

Vuosia Gazasta Israelin siviilikohteisiin jatkunut rakettituli on terroria, koska se kohdistuu puhtaisiin siviilikohteisiin. Israelin sotilaalliset iskut taas kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun: valmistukseen varastointiin, kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin sekä käskyjä antaviin terroristijohtajiin. On hyvin valitettavaa, että terroristit ovat sijoittaneet ketjun osat tiheän siviiliasutuksen suojiin.

Ilkka Luoma
miksi emme käsittele satoja vuosia kestänyttä muna-kana syndroomaa ...

Mikä sinua estää?

Vatikaani erotti valtion ja kirkon tosisistaan.

Oho
Liittynyt2.3.2008
Viestejä2004
Viesti
Kopro
Tuntematta aihetta juuri ollenkaan, pari ajatusta. Onko meneilläänään joku juutalaisten tiedotuskamppanja? Monissa lehdissä ja useissa tv-ohjemissa käsitellään parhaillaan juutalaisten historiaa? Miksi?

Yhtään vähättelemättä juutalaisten kärsimyksiä, onko yhtään kansanrymää joka kärsimyksiä ei olisi kohdannut? Juutalaist osaavat hoitaa oman kärsimysten markkinoinnin verrattain taitavasti.

Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.
Israelin valtion synnystä tulee 60 vuotta, siksi asia nyt tapetilla.

Juutalaisiin kohdistettu vaino ei lännessä ole tapetilla mitenkään erityisesti juutalaisten takia, juutalaisiahan on Euroopassa vainottu ties kuinka pitkään ja antisemitismi elää ja voi hyvin edelleen. Syy on pikemminkin järkytys siitä kuinka Eurooppalaisen valistuksen kotimaa ja kehto saattoi vaipua niin alas, että se syyllistyi omien kansalaistensa systemaattiseen tuhoamiseen teollisesti. Tosin kyllä historian juoksussa tuokin saadaan näyttämään juutalaisten syyltä kuten Mahmoud Abbasin väitöskirjassa.

sigfrid
Liittynyt20.7.2007
Viestejä8686
Viesti
Dark Serenity
En minä ainakaan koskaan juutalaisiin ole edes törmännyt.Minä olen. Jo lapsena tutustuin naapurissa asuneisiin juutalaisiin ja tämän naapurin poika oli minulla monta vuotta kaverina, nykyisin sanottaisiin bestiksenä. Olen tutustunut heihin myöhemminkin, niin työ- kuin yksityiselämässäkin. En ole heissä havainnut hirviömäisiä piirteitä.

Täytyy vielä anekdoottimaisesti todeta, että kaveruuteni juutalaispojan kanssa alkoi heitettyäni häntä isolla kivellä otsaan. Symboolisesti kylän pojat kivittivät tätä poikaa ja minäkin lauman mukana. Kivittämisestähän tässä juutalaisketjussakin on kysymys. Israel ja juutalaisuus eivät ole synonyymejä, mutta kerropa tämä tälle pääkivittäjälle.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Vierailija
Viesti
Ilkka Luoma
joukkopostauksen lehdille ja foorumeille

Olisi ehkä mielenkiintoista kuulla omaa itsetutkiskeluasi asiasta. Juttusi "juutalaisten" tekemisistä ovat tuossa Israel-ketjussa melko ihmeellisiä.

sigfrid
Symboolisesti kylän pojat kivittivät tätä poikaa ja minäkin lauman mukana.

Ding Ding
Liittynyt16.3.2005
Viestejä9031
Viesti

Unohdit, Ilkka, kokonaan tuosta kirjoituksestasi Muhammadin suhteen juutalaisiin ja juutalaisuuteen, ja siitä siinneen islamilaisen antisemitismin, joka on yhä voimissaan.

Juutalaisista muuten vain puolet on israelilaisia.

Vierailija
Viesti
markent
En vihaa juutalaisia/juutalaisuutta.
Vieroksun juutalaisuudessa ilmenevää yli-ihmisasennetta.

Minä vieroksun myös juutalaisuutta, mutta en ylipäätänsä pidä mistään uskonnoista, etenkään seemiläisten paimenkansojen uskonnoista.

Siihen kun lisätään vielä juutalaisuuten kuuluva "valittu kansa" yli-ihmisasenne...

Vierailija
Viesti
Ding Ding
Unohdit, Ilkka, kokonaan tuosta kirjoituksestasi Muhammadin suhteen juutalaisiin ja juutalaisuuteen, ja siitä siinneen islamilaisen antisemitismin, joka on yhä voimissaan.

Juutalaisista muuten vain puolet on israelilaisia.
Juutalaisuus on kummasti myös identiteetti. Itse seurustelin useamman vuoden maallistuneen juutalaisnaisen kanssa, jolle juutalainen identiteetti oli kulttuuria ja toisinpäin - muodostui juhlista ja tavoista ja tiiviistä kanssakäymisestä muiden juutalaisten kanssa.

Chair
Liittynyt6.9.2005
Viestejä2740
Viesti
Kopro
Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.

Israelille ei annettu minkään toisen valtion aluetta. Niin nykyinen Israelin alue kuin Länsiranta ja Gazakin kuuluivat vuodet 1517 - 1917 turkkilaisten ottomaanien imperiumiin.

Imperiumin luhistuttua ensimmäisessä maailmansodassa alueesta tuli YK:n edeltäjän Kansainliiton päätöksellä Britannian mandaattialue. Brittien luopuessa mandaatistaan 14.5.1948 julistivat paikalliset juutalaiset Israelin itsenäiseksi valtioksi.

Alueen arabivaltiot eivät itsenäisyysjulistusta hyväksyneet, vaan hyökkäsivät brittien tuella vastaperustetun valtion kimppuun saaden kuitenkin pahasti selkäänsä.

Vatikaani erotti valtion ja kirkon tosisistaan.

Chair
Liittynyt6.9.2005
Viestejä2740
Viesti
markent
Vieroksun juutalaisuudessa ilmenevää yli-ihmisasennetta.

Miten se käytännössä ilmenee? Minä en ole moista huomannut.

Hauki
Siihen kun lisätään vielä juutalaisuuteen kuuluva "valittu kansa" yli-ihmisasenne...

Valittu ei tarkoita yli-ihmisyyttä vaan valintaa tiettyyn tehtävään tai asemaan. Esimerkiksi se, että sinut valitaan johonkin opiskelu- tai työpaikkaan ei tarkoita, että olisit yli-ihminen.

Juutalaisten kirjoittamassa VT:ssä mikään kansa ei saa kuulla niin paljon satikutia kuin juutalaiset, joten sieltäkään ei löydy perusteita yli-ihmisväitteille.

Vatikaani erotti valtion ja kirkon tosisistaan.

Reiska
Liittynyt6.5.2007
Viestejä4524
Viesti

Eikös näillä jutalaisilla ole tämä hyvä veli-järjestelmä läytössä, eli kun yksi pääsee korkeaan virkaan, valitsee alaisikseen myös mieluiten juutalaisia??

Ja Jenkkien valtiota on hoitamassa iso kasa juutalaisia kans..

Per se

Vierailija
Viesti
Oho
Kopro
Tuntematta aihetta juuri ollenkaan, pari ajatusta. Onko meneilläänään joku juutalaisten tiedotuskamppanja? Monissa lehdissä ja useissa tv-ohjemissa käsitellään parhaillaan juutalaisten historiaa? Miksi?

Yhtään vähättelemättä juutalaisten kärsimyksiä, onko yhtään kansanrymää joka kärsimyksiä ei olisi kohdannut? Juutalaist osaavat hoitaa oman kärsimysten markkinoinnin verrattain taitavasti.

Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.
Israelin valtion synnystä tulee 60 vuotta, siksi asia nyt tapetilla.

Juutalaisiin kohdistettu vaino ei lännessä ole tapetilla mitenkään erityisesti juutalaisten takia, juutalaisiahan on Euroopassa vainottu ties kuinka pitkään ja antisemitismi elää ja voi hyvin edelleen. Syy on pikemminkin järkytys siitä kuinka Eurooppalaisen valistuksen kotimaa ja kehto saattoi vaipua niin alas, että se syyllistyi omien kansalaistensa systemaattiseen tuhoamiseen teollisesti. Tosin kyllä historian juoksussa tuokin saadaan näyttämään juutalaisten syyltä kuten Mahmoud Abbasin väitöskirjassa.
On ilmeisesti pahempi että vainotaan omia kansalaisia (en kyllä tiennyt että Suomi on syyllistynyt mainittuihin rikoksiin), kuin esim. siirtomaita saati muunmaalaisia luonnonvarojen takia. Monella itsenäityneillä siirtomaalla on muuten tänäkin vuonna itsenäisyyspäivä. Israelin valtion maat on ryöstetty toiselta valtiolta vahvemman voimalla. Samalla logiikalla romaaneille kuuluisi ehdottomasti vaikka Ahvenanmaa. Paikalliset asukkaat pakkosiirrettäköön Ruotsiin. Juutalaiset osaavat markkinoida kärsimyksiään jopa Suomeen asti vaikken yhtään juutalaista tunnekkaan.

Onko juutalaiset uskonto vai mikä? Voisimmeko me ateistit vainottuina vaatia omaa valtiota?

Chair
Liittynyt6.9.2005
Viestejä2740
Viesti
Reiska
Jenkkien valtiota on hoitamassa iso kasa juutalaisia kans..Keitä? Jos sinulla on oikeasti tietoa asiasta eikä pelkkää luuloa, osaat varmasti mainita tuosta "isosta kasasta" kymmenen nimeä heti lonkalta.

Vatikaani erotti valtion ja kirkon tosisistaan.

sigfrid
Liittynyt20.7.2007
Viestejä8686
Viesti
Reiska
Eikös näillä jutalaisilla ole tämä hyvä veli-järjestelmä läytössä, eli kun yksi pääsee korkeaan virkaan, valitsee alaisikseen myös mieluiten juutalaisia??

Ja Jenkkien valtiota on hoitamassa iso kasa juutalaisia kans..
Sukulaisten suosiminen on aika yleistä kaikissa kansanryhmissä.

Tekee mieleni sanoa, muta kun ei saa yleistää... Edellisellä työpaikallani oli myös äidinkielenään ruotsia puhuvia esimiehiä ja silloin yksi työhönoton valintakriteeri oli hakijan sujuva ruotsinkielen taito, vaikka se ei yleensä painottunut, vaan kielivaatimukset koskivat englantia. Pelkkä kouluruotsi ei kelvannut. Ruotsinkielen taidosta varmastikin oli hyötyä, mutta mutta mutta mutta,. Jätän sanomatta loput.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Oho
Liittynyt2.3.2008
Viestejä2004
Viesti
Kopro

On ilmeisesti pahempi että vainotaan omia kansalaisia (en kyllä tiennyt että Suomi on syyllistynyt mainittuihin rikoksiin).............En mä tehnyt mitään arvovalintaa tai käynyt rajaa oikean tai väärän kanssa, vastasin suoraan kysymykseen. Juutalaisuus on juuri nyt tapetilla Israelin 60 vuotta sitten tapahtuneen perustamisen takia.

Eikä todellakaan ole juutalaisten vika, että Euroopan sydämmessä tapahtunut teollinen kansanmuraha kohdistui heihin. Mitä siihen pahuuteen tulee niin "Proof is in the eating of the pudding", jostain syystä sitä pidetään pahempana. Varmaan, koska tapahtuneesta ei voi syyttää ahneita vallanpitäjiä. Mutta hei jos sä haluat vahvistusta uskossas juutalaisesta siionistisesta salaliitosta niin sano suoraan vaan. Älä turhaa verhoa sitä kysymykseksi, näin tyhmä jätkä kun ei oikein näe läpi.

Oho
Liittynyt2.3.2008
Viestejä2004
Viesti
Kopro

Onko juutalaiset uskonto vai mikä? Voisimmeko me ateistit vainottuina vaatia omaa valtiota?
No mikäs siinä, kunhan tossa 60 kilsan päässä Hesasta on muutaman vuoden ajan operoitu muutamaa murhatehdasta, joilla maailma halutaan vapauttaa ateistien luomasta uhasta.

Vierailija
Viesti
Oho
Kopro

Onko juutalaiset uskonto vai mikä? Voisimmeko me ateistit vainottuina vaatia omaa valtiota?
No mikäs siinä, kunhan tossa 60 kilsan päässä Hesasta on muutaman vuoden ajan operoitu muutamaa murhatehdasta, joilla maailma halutaan vapauttaa ateistien luomasta uhasta.Tarkennatko hieman viittaustasi murhatehtaisiin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Suosituimmat