Kovaa flunssaa, ei koskaan kuumetta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tervehdys,

Osaako kukaan viisaampi täällä kertoa syystä siihen, miksi minulla ei koskaan nouse flunssan aikana kuumetta. Seurauksena on tietysti se, että tauti jyllää pidempään, kun kehon luonnollinen puolustusmekanismi ei toimi.

Olo saattaa kuitenkin olla yhtä huono, kuin 39-40 asteen kuumeessa. Jäseniä kolottaa, päätä särkee, väsyttää ja viluttaa. Tiedän olon vastaavan kovaa kuumetta, koska olen nuorempana kyllä kuumeillut. Eri mittareitakin olen kokeillut, joten syy ei löydy sieltä.

-Apu-

ps. Pahoittelen, mikäli kysymykseni liippaa liian läheltä lääkäripalstan suuntaan. Etsin kuitenkin lääketieteellistä selitystä vaivaani.

Kommentit (10)

Vierailija

Käypäs lääkärissä tsekkaamassa kilpirauhashormonit. Kilpirauhasen vajaatoiminta saattaa monilla pitää lämpötilan alhaisena. Onko sinulla muita oireita?

Vierailija

Selailin tästä osoitteesta: http://www.mtv3.fi/poliklinikka/Hormoniriippuvaiset_sairaudet.shtml/3205... mahdollisia muita tuohon liittyviä oireita. En kuitenkaan tuosta listasta löydä oikein mitään, mikä sattuisi ja osuisi.
Ruumiinlämpöni on pienestä pitäen ollut normaalipäivinä 36.3°-36.7° välillä. Ongelma onkin tosiaan se, että flunssan iskiessä ruumiinlämpö pysyy samoissa asteissa oireista huolimatta.
Toki voidaan ajatella, etten vain ole tarpeeksi sairas. Sairastan taudin lievemmin kuin muut. Tämähän ei olisi mikään ongelma, mikäli olo olisi sen mukainen.
Jok' tapauksessa, kiitoksia kommenteistasi!

Vierailija

Minulla ei ainakaan viimeiseen neljään vuoteen ole ollut kuumetta, vaikka jonkin asteisia kröhiä olen jokusen kerran läpikäynyt. Olenko älyttömän terve vai sairas?

Vierailija

Hmm.. Äkkiseltään tulee mieleen, että ehkä immunoglobuliininäytteestä saattaisi olla apua ratkaisun löytämiseen.

Lapsillahan kuume saattaa nousta hyvinkin korkeaksi, tosin eivät silti välttämättä hyydy laisinkaan.

Aikuisella pienikin lämmönnousu heittää ihan veteläksi. Tuttu tunne.

Vierailija
SAMAEL
Minulla ei ainakaan viimeiseen neljään vuoteen ole ollut kuumetta, vaikka jonkin asteisia kröhiä olen jokusen kerran läpikäynyt. Olenko älyttömän terve vai sairas?

Älyttömän terve.

Vierailija

Minulla on sama homma tuon kuumeennousun kanssa. Sitä ei tapahdu. Tauti tosiaankin kestää vähän pidempää, kun kuumetta ei nouse. Kysyin tätä lääkäriltä ja lääkäri vastasi ammattimaisesti, että joillekin kuumetta vaan ei nouse.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Minä taas kiskaisen kuumetta hyvinkin helposti, ja sitten palelee jatkuvasti ja katossa tirpittää pieniä vaaleanpunaisia elefantteja... Tiedä sitten auttaako vai haittaako flunssia, saman viikon ne kestävät. Paitsi se pahalainen erissä toimitettava flunssa, joka alkaa nuhalla, jatkuu yskällä, siitä kurkkukivulla ja muulla säryllä ja viimeksi tulee kuume, jos ollenkaan. Melkein neljä viikkoa eri kohdista pipinä eikä sairaslomaa oikein kehtaa pitää kuin viimeisinä kuumepäivinä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
Torchi
Kysyin tätä lääkäriltä ja lääkäri vastasi ammattimaisesti, että joillekin kuumetta vaan ei nouse.

Voin elävästi kuvitella tuon tilanteen

Minua kiinnostaisikin tietää tarkemmin, mikä elimistössämme laukaisee kuumeen? Olen aina kuullut lauseen "kuume on elimistön luonnollinen reaktio..", mutta mikä elimistössämme oikein lämmön nousun laukaisee ja kontrolloi sen tarvetta?

Uusimmat

Suosituimmat