Kehon happamointuminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vaikuttaa siltä että teoria kehon happamoitumisesta ja emäksisyydestä vaikka on trendidieeteissä suosittu teesi, ei ole tieteellisesti hyväksytty teoria.

Onko kenelläkään tieteellistä arviota teoriasta?
(siis linkkiä)

Arvioissa on tietenkin se huono puoli että konservatiiviset tieteentekijät ampuvat monet uudet teoriat alas älyttöminä kunnes riittävän moni on asian todistanut, ja sitten hitaasti tunnustavat tappionsa. Ei riitä että joku todistaa asian kerran, konservatiivi ei sano että ehkä, vaan sanoo että 'älytöntä'.

Mutta linkkejä tänne.

Kommentit (2)

Vierailija

Wikipedia:

Robert Young is a proponent of the alkaline diet. He claims that health depends primarily on proper balance between an alkaline and acid environment in the human body; according to this theory, when the blood becomes too acidic, the body will take whatever action necessary to regulate the acid-alkaline balance of the blood. According to Young, in this environment the body will begin to break down and show signs of disease including cancer, obesity, osteoporosis, yeast overgrowth, flu, skin disorders, etc.[4] The claims underlying alkaline diets like Young's are believed to be medically implausible, and there is no scientific evidence that such diets are beneficial.[5] According to the National Council Against Health Fraud, a 2005 MEDLINE search indicated that Young had not published any research in recognized scientific journals, and that none of his graduate degrees was from an accredited educational institution.[6]

Young offers a course in which he trains people to perform live blood analysis.[1] According to the Health and Human Services Office and Quackwatch, live blood analysis is an unestablished test with no scientific validity.[7][8]
Enpä löytänyt yhtään puolesta ääntä, mutta vasta ääniä kyllä.
Se että asia korreloi totuuden kanssa ei tee siitä totta.

Siis suosittelen noudattamaan alkaline dieettiä, mutta en siksi että se parantaisi kehon emäksisyyttä, vaan siksi että 'emäksiset' ruuat vaan on terveellisempiä.

Uusimmat

Suosituimmat