Täällä listaamme hassuja pikku asioita...

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

... Joihin haluaisimme kuulla selityksen. Minä aloitan:

Mikä ihme siinä on, että vaikka kuinka paljon syön raskasta rasvaista ruokaa, niin aina jaksan syödä makeaa päälle? Äskön söin kymmenen pekoniin käärittyä nakkia, runsaasti perunasalaattia ja uskokaa pois, viimeiset kaksi näyttivät aivan uskomattoman vastenmielisiltä. Mutta kuitenkin heti ruokailun jälkeen, maistuu rasvaa ja sokeria tirskuava suklaapala. Miksi ihmeessä tuo suunnilleen samoista ravintoaineista koostuva herkku ei saa minussa aikaiseksi huonoa oloa samalla tavalla?

Kommentit (14)

Vierailija

Etkö muista kun koulun kemian tunnilla aikoinaan sekoitettiin lasilliseen vettä suolaa lusikalla.
Liukenemista tapahtui kunnes neste sai suolasta tarpeekseen ja suola vain jäi pohjalle (kyllästetty neste?).

Mutta hupsheijakkaa! sokeripa liukeni silti kunnes neste oli siitäkin saanut tarpeekseen.

Vierailija

Taannoin eräässä ravintolassa hyvin syödyn aterian jälkeen keskustelimme samasta asiasta. Joku siihen tokaisi, että voihan saavinkin täyttää kolmeen kertaan. Ensin laitetaan se täyteen isoja kiviä. Sitten heitetään sekaan pienempää soraa, jota menee kivien väliin vaikka kuinka, ja taas on saavi täysi. Kolmanneksi lasketaan vielä vettä jota myös menee aikamoinen määrä, ja saavi on täynnä kolmannen kerran.

Vierailija
Noor
Taannoin eräässä ravintolassa hyvin syödyn aterian jälkeen keskustelimme samasta asiasta. Joku siihen tokaisi, että voihan saavinkin täyttää kolmeen kertaan. Ensin laitetaan se täyteen isoja kiviä. Sitten heitetään sekaan pienempää soraa, jota menee kivien väliin vaikka kuinka, ja taas on saavi täysi. Kolmanneksi lasketaan vielä vettä jota myös menee aikamoinen määrä, ja saavi on täynnä kolmannen kerran.

Hyvä logistinen ratkaisu...

Vierailija
Noor
Taannoin eräässä ravintolassa hyvin syödyn aterian jälkeen keskustelimme samasta asiasta. Joku siihen tokaisi, että voihan saavinkin täyttää kolmeen kertaan. Ensin laitetaan se täyteen isoja kiviä. Sitten heitetään sekaan pienempää soraa, jota menee kivien väliin vaikka kuinka, ja taas on saavi täysi. Kolmanneksi lasketaan vielä vettä jota myös menee aikamoinen määrä, ja saavi on täynnä kolmannen kerran.

Olipa tyylikäs selitys!

Vierailija
Noor
Taannoin eräässä ravintolassa hyvin syödyn aterian jälkeen keskustelimme samasta asiasta. Joku siihen tokaisi, että voihan saavinkin täyttää kolmeen kertaan. Ensin laitetaan se täyteen isoja kiviä. Sitten heitetään sekaan pienempää soraa, jota menee kivien väliin vaikka kuinka, ja taas on saavi täysi. Kolmanneksi lasketaan vielä vettä jota myös menee aikamoinen määrä, ja saavi on täynnä kolmannen kerran.

Aika pro !

Vierailija

Itselläni käytössä olevien tilastojen perusteella arvioisin asiantuntevasti, että noin puolet työssäkäyvistä ihmisistä ei tee yhtään työtä viikonloppuisin. Lopuista noin kolmannes tekee niitä suhteellisen harvoin ja yli kolmannes kaikista työssä käyvistä ihmisistä tekee todella usein viikonlopputöitä.

Mitkäs ovat sellaisia paikkoja, jotka eivät voi olla kiinni viikonloppuisin? Ainakaan täysin? Minulle tulee mieleen ensimmäisenä, että palolaitoksilla, sairaaloissa ja poliisiasemalla tarvitaan päivystykset. Sitten mietin, että myös sähköä tuottavat voimalat, sekä veden jakelusta vastaavat laitokset tarvitsevat päivystyksen. Lisäksi on varmasti muutamia muitakin, joissa on pidettävä hätävara viikonloppuisin. Mutta tuo porukka on varmasti pienempi kuin 1/3 koko väestöstä: miksi hemmetissä kaikkien paikkojen on oltava aina auki? Turhaan tehtävät viikonlopputyöt ihmisten mukavuuden halun seurauksena ovat hanurista ja pitäisi lopettaa, piste.

Vierailija
Rollerball
Itselläni käytössä olevien tilastojen perusteella arvioisin asiantuntevasti, että noin puolet työssäkäyvistä ihmisistä ei tee yhtään työtä viikonloppuisin. Lopuista noin kolmannes tekee niitä suhteellisen harvoin ja yli kolmannes kaikista työssä käyvistä ihmisistä tekee todella usein viikonlopputöitä.

Mitkäs ovat sellaisia paikkoja, jotka eivät voi olla kiinni viikonloppuisin? Ainakaan täysin? Minulle tulee mieleen ensimmäisenä, että palolaitoksilla, sairaaloissa ja poliisiasemalla tarvitaan päivystykset. Sitten mietin, että myös sähköä tuottavat voimalat, sekä veden jakelusta vastaavat laitokset tarvitsevat päivystyksen. Lisäksi on varmasti muutamia muitakin, joissa on pidettävä hätävara viikonloppuisin. Mutta tuo porukka on varmasti pienempi kuin 1/3 koko väestöstä: miksi hemmetissä kaikkien paikkojen on oltava aina auki? Turhaan tehtävät viikonlopputyöt ihmisten mukavuuden halun seurauksena ovat hanurista ja pitäisi lopettaa, piste.

Onko lepopäivän pakko olla sunnuntai? Eikö joku voisi levätä
maanantaina, joku tiistaina jne...? Tällöin ne, jotka lepäävät,
voisivat nauttia niiden palveluista, jotka eivät ole lepovuorossa.
Tämähän on käytössä esim. ravintoloissa, hotelleissa ja
kylpylöissä, joissa ollaan töissä myös viikonloppuna.

Vierailija

Sama juttu tässä tiede-forumissa:

Vaikka kuinka tunkisi sivuston täyteen paskajuttuja, AINA mahtuu sekaan älykkäitä lausahduksiakin.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Rollerball

Mitkäs ovat sellaisia paikkoja, jotka eivät voi olla kiinni viikonloppuisin?

Ruotsinlaivat. Ihmisten kun on pakko päästä meren päälle kännäämään viikonloppuisin ja joku niille kaljat tarjoilee, karkit myy ja jäljet siivoaa. Nimimerkillä miksi ihmeessä ihmisiltä häviää vessanvedon jalo taito, kun ne majoitetaan autokannen alle?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Rollerball
Mikä ihme siinä on, että vaikka kuinka paljon syön raskasta rasvaista ruokaa, niin aina jaksan syödä makeaa päälle?

Ihmisellä on ruokamaha ja jälkiruokamaha. Ruokamaha saa olla täynnä, se ei vaikuta jälkiruokamahaan mitenkään. Suikeria menee aina.

(Tämä oli minun oma ultrasuperhypertieteellinen, omakohtaisiin kokemuksiin joskaan ei ruumiinavauksiin perustuva mutufaktatieto. )

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Yksinkertaisesti:

Muistaakseni, vaikka tuntisit olosi sietämättömän kylläiseksi, etkä pystyisi syömään ranskalaistakaan, niin mahalaukkusi on oikeasti vasta enintään puoliksi täynnä. Tähän loppuun puoleen mahtuu sitten se toisenlainen ruoka.

Vierailija

Ihmisen vatsalaukku on säädetty tuottamaan ähkyn tunnetta jo puolillaan, sillä aina on vaarana että joutuu mummolaan kylään jo saman päivän aikana.

Vierailija

Olime kummipoikani (12 v.) kanssa ravintolassa. Olin luvannut, että hän saa tilata listalta ihan mitä hän haluaa. No, poika tilasi pelkästään jälkiruokia. Vasta nyt minulle kirkastui, että pojalla on vain jälkiruokamaha.

Uusimmat

Suosituimmat