Kasvissyöjät ovat makuvammaisia

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Monesti kuulee kasvissyöjien suusta, että niiden kasvismömmöt muka maistuvat yhtä hyvältä tai jopa paremmalta kuin meidän normaalien ihmisten liharuuat. Mä väitän, että nää kasvisten puputtajat eivät MAISTA yhtä hyvin kuin me normaalit. Sellasesta ihmisestä joka ei maista mitään tietenkin kaikki ruuat maistuu samanlaiselta, vaikka pahvia söis. Koska tottahan on se, että kunnon pihviä ei maussa voita mikään.

Samoin makuvammasia ovat ne, jotka tunkevat rusinoita maksalaatikkoon, ananasta pizzaan tai syövät suolakurkkua missään muodossa.

Sivut

Kommentit (89)

Vierailija
Sirkka-Pekka
Monesti kuulee kasvissyöjien suusta, että niiden kasvismömmöt muka maistuvat yhtä hyvältä tai jopa paremmalta kuin meidän normaalien ihmisten liharuuat. Mä väitän, että nää kasvisten puputtajat eivät MAISTA yhtä hyvin kuin me normaalit. Sellasesta ihmisestä joka ei maista mitään tietenkin kaikki ruuat maistuu samanlaiselta, vaikka pahvia söis. Koska tottahan on se, että kunnon pihviä ei maussa voita mikään.

Kyllä läskisoosi hakkaa kunhan laittaa kunnolla suolaa.

Sirkka-Pekka
Samoin makuvammasia ovat ne, jotka tunkevat rusinoita maksalaatikkoon, ananasta pizzaan tai syövät suolakurkkua missään muodossa.

Syön noita kaikkia. Olen siis makuvammainen.

Vierailija

onhan sekin jonkinlaista makuvammaisuutta jos ei pidä muusta kuin liharuuasta. Kasvikset on jopa terveellisiä... ainakin niin sanotaan. Itse syön kyllä mieluummin ison pippuripihvin kuin lautasellisen salaattia. Kai kasvissyöjien makuhermot jotenkin "turtuu" ja olen itse kuullut että liha maistuu pitkäaikaisen kasvissyöjan suussa pahalta.

Vierailija
tiäremiäs
Sirkka-Pekka jonka Veljen nimi on Rauli-Leena.

Poika nimeltä Päivi, lauloi Leevi aikoinaan. Tälläisten viestien kirjoittaja lienee aivovammainen. Tai ainakin pesunkestävä juntinalku. Kyllä sitä makua saa ihan maustepurkista. Käypä arvon Sirkkaliisa vaikkapa Namaskaarissa ja tilaa kasvisruokaa tulisena. Voin sanoa että tulee äitiä ikävä.

Vierailija
Sirkka-Pekka
Koska tottahan on se, että kunnon pihviä ei maussa voita mikään.

Aika hyvissä asemissa on kinkku-salami-pepperoni-pekoni -pannupizza.

Samoin makuvammasia ovat ne, jotka tunkevat rusinoita maksalaatikkoon, ananasta pizzaan tai syövät suolakurkkua missään muodossa.

Täsmälleen. Yleensäkin laatikkoruokien ystävien on pakko olla jossakin määrin vammaisia, sillä eihän sellaisia ällötyksiä kukaan tervejärkinen suuhunsa pistä. Makaronilaatikko vielä menettelee, mutta esimerkiksi perinteiset jouluruuat (maksa-, lanttu-, porkkana- yms. laatikot) eivät ole ihmisten ruokaa. Sama pätee suolakurkkujen suhteen. Urgh.

Vierailija
Sirkka-Pekka

Samoin makuvammasia ovat ne, jotka tunkevat rusinoita maksalaatikkoon, ananasta pizzaan tai syövät suolakurkkua missään muodossa.

Pöh.. Aurajuusto-Ananas toimivin combo ikinä.
Aina pizzaan otan nämä 2 ainesta riippumatta siitä, mitä muuta pizzaan sisältyy.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Liittynyt12.4.2005
Asimov
Kyllä läskisoosi hakkaa kunhan laittaa kunnolla suolaa...

Tämä on kyllä ehdottomasti transuniversaali fakta. Joka muuta väittää, ei noudata luonnonlakeja.

Vierailija
Hulttio
Sirkka-Pekka

Samoin makuvammasia ovat ne, jotka tunkevat rusinoita maksalaatikkoon, ananasta pizzaan tai syövät suolakurkkua missään muodossa.

Pöh.. Aurajuusto-Ananas toimivin combo ikinä.
Aina pizzaan otan nämä 2 ainesta riippumatta siitä, mitä muuta pizzaan sisältyy.

Aivan.

Kombo numero uno on kinkku-ananas-aurajuusto aka. americana.

Sitä ei voita mikään muu kombo. Kinkku hakkaa jauhelihan, mutta kyllä liha jauhettunakin kurkusta alas menee.

Vierailija

Miten sairasta yhdistää ruokaan jotain MAKEAA. Siis maksalaatikko ja RUSINAT! Pizza ja ANANAS! Kana ja PERSIKKA. Hyi

Sama kuin laittaisi ruisleivälle suklaavanukasta. Tai hernekeittoon mansikkahilloa.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Sirkka-Pekka
Miten sairasta yhdistää ruokaan jotain MAKEAA.

Ei, vaan gourmettia ja varsin yleistä kehittyneemmässä ruoanlaitossa muutenkin. Nimenomaan eri perusmakujen (makea, suolainen, hapan, karvas ja se viides jota en muista) yhdistelmiin perustuu suurin osa maittavimmista ruoista. Riippumatta raaka-aineiden alkuperästä ja tarkemmin eritellystä luonteesta. Siihen päälle voi sitten lätkiä miljoonaa ja yhtä erilaista aromia, mutta maun runko syntyy noista. Mutta ei kenenkään onneksi ole pakko syödä mitään mitä ei halua. Eiköhän anneta vaan edelleenkin läskin ystävien syödä läskiä ja kaninruoanpupeltajien salaattejaan. Jokainen nauttikoon siitä mistä eniten nauttii.

Mitä muuten trollahtavaan avaukseesi tulee, niin eipä sinulla oikein tunnnu olevan mitään perusteita väitteillesi. Jopa niinkutsutut liharuoatkin vaativat melkein poikkeuksetta erilaisia kasviksia makua antamaan. Harva sitä kuitenkaan 100% liharuokavaliolla elää.

Minä syön lihaakin osana normaalia ruokavaliota, mutta kyllä kiistaton totuus on että kasviksista sitä makua ja maittavuutta ruokaan kuin ruokaan täytyy hakea. Olipa kyseessä sitten juures, hedelmä tai vaikka maustekasvi. Liha maistuu lihalta, ja toki on hyvää sellaisenaankin, mutta todellinen herkkuruoka tarvitsee enemmän kuin vain pelkkää lihan makua. Ja ehdottoman kiistämättä on valtava määrä lihattomiakin ruokia jotka ovat erittäin herkullisia ja maittavia. Mutta tokihan sinäkin tätmän tiesit, kunhan provoilet vain.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija
Sirkka-Pekka
Miten sairasta yhdistää ruokaan jotain MAKEAA. Siis maksalaatikko ja RUSINAT! Pizza ja ANANAS! Kana ja PERSIKKA. Hyi

Sama kuin laittaisi ruisleivälle suklaavanukasta. Tai hernekeittoon mansikkahilloa.


Kuivana rusinat ihan ok, mutta ruoassa kun ne on pehmeitä, ei kiitos.
Pizzassa taas ananas tuo ihanan raikkaan maun mukaan.

Vierailija

Olin puoli vuotta vegetaristi taannoin ja loppu ajasta täysi vegaani. Täytyy kyllä sanoa että kasvisruoka on P****estä. Luulisin että tämä johtuu nimenomaan suomalaisesta ruokaperinteestä. Jossain kreikassa tai Italiassa voisin jatkaa kasvissyöjänä olemista. Oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit Nam.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005

Ja sitten kasvisruokaohje. Otetaan hirven luista tehtyä lihalientä pari desiä ja jonkin verran rasvaa. Siinä paistellaan ja höyrytellään kasvis-vihannessekoituspussi (noin kilo) jossain kattilassa tai syvässä paistinpannussa. Wokkimallinen on hyvä. Jos rasvaa on vain pari teelusikallista, niin on varsin pieni energiasisältö, mutta makua riittää.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Liittynyt12.4.2005
Kosh
Nimenomaan eri perusmakujen (makea, suolainen, hapan, karvas ja se viides jota en muista)...

Tämä viides on "umaami" tai "umami". Omituinen sana perusmakua kuvaamaan.

Olenko väärässä epäillessäni ravintoteollisuuden lisäaineen E621 (mononatriumglutamaatti) tuottavan tähän viidenteen makuun perustuvia elämyksiä?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat