Mikä on paras makkara ???

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kaikkien hiukopalaa mielivien mielessä kummittelee toisinaan kunnon kimpale Makkaraa.

Siis mikä on mielestäsi paras makkara ja miksi?

Jos listassa ei ole suosikkiasi, kerro siitä muillekin!!

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija
Rollerball
Ayla
Se on hyvän makuista.
Norjalaisten makkaramaku on jotenkin outo.

Ei se mitään norjalaista ole. Onhan soija-makkaraa joka puolella maailmaa. Se on tehty soijasta. Siinä ei ole lihaa. Mutta se on aika hyvän makuista.

Tavallisissa makkaroissa ei taida olla paljoakaan lihaa mukana. Paljon vaan on vettä ja jauhoja täytteeksi.

Jotta ennemmin syön kunnon soija-makkaraa.

Falukorvia olen maistanut. Huonoa on. Yäk.

Vierailija

Kunkun suosikissa Kyrönmakkarassa on noin 75 % lihaa. Seassa heppaa ja mitä vielä...

vaan sitä ei saakaan juuri muualta, kuin juuriltaan eteläpohjanmaalta...

Lihaprosentti ei kylläkään kerro kaikkea...

Täysliha Metwursti ei ole Kunkun rakas vaikka toisinaan hyvää onkin...

Sensijaan rasvapitoisuus tuntuu olevan suorassa suhteessa makkaran maistuvuuteen?

Vierailija

Joku muu, eli tanskalainen Pølsen

Kotimaiset on kaikki kiinni valmistustavasta ja valmistajasta. Kaikki käy, kun käy nuotiolle

Vierailija
twoDogs
joku muu: kotimainen ryynimakkara grillissä tai pannulla ja kilo sinappia päälle

Ryynimakkara.. Sipulimakkara..Gouter..

Miksi kaikki miehet, joista minä pidän, pitävät erikoisista mauista

Sinäkin Brutukseni

Muokataanpa vähän.
No harm 2Dogs.. Maistuvat kuulemma erityisen hyvälle, kun paistetaan valurautapannulla, voissa.

Vierailija

No nyt kyllä tuli kunkulle moka!
Ryynäri jäi listasta pois...!

Mikä on parempaa, kuin rapeaksi paistettu ryynäri puolukkahillon kera..???

Voittaa melkein kyrönmakkarankin...!

Vierailija
twoDogs
joku muu: kotimainen ryynimakkara grillissä tai pannulla ja kilo sinappia päälle

Minulle maistuu aina silloin tällöin ryynärit saunan kiukaalla paistettuna mm..

Tämän threadin takia alkoi muuten mielettömästi tekemään mieli makkaraa. Onneksi jääkaapista löyty HK:n sinistä. (jonka vastasin myös polliin lempimakkarakseni.)

Vierailija

En äänestänyt koska homejuustomakkara on parasta. En tiedä minkä merkkinen makkara oli kyseessä, siihen oli sotkettu joka tapauksessa Auran homejuustoa. Koosttumukseltaan ohut mutta pitkä, ja tietysti täysilihaa. Kallis oli kuin mikä. Tietääkö joku mitä makkaraa tarkoitan, olisi mukavaa syödä uudestaan... Makkarassa on muuten nitraatteja huomastuttavan paljon jos jotain kiinnostaa.

Vierailija
Harmiton
No harm 2Dogs.. Maistuvat kuulemma erityisen hyvälle, kun paistetaan valurautapannulla, voissa.

Kyllä juuri näin. Ja reippaasti sitä voita eikä liian kuumalla pannulla vaan melko miedolla. Ja hartaasti. Tuli nälkä.

Ja toinenkin hyvä, oikeastaan tää on paras: Joensuulaisen paikallisen lihajalostamon (en muista nimeä) hirvibalkan, grillissä tai uunissa. Ai helvata.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä23129
Liittynyt16.3.2005

Listalla ei ole Huiluntuhtia. Mikäs lista se sellainen on. Sitä saa ainakin Satakunnasta. Lieneekö boikotti sitten siitä kiinni, että kapinallismaakunnassa ei kunkkuja kumarrella.

No, en minä sokkotestissä noita A-luokan makkaroita toisistaan erota. Hyviä ne ovat kaikki. Niissä on muuten aika paljon lihaa, jotain 70-80 %, joskin sen lihan laatu lienee jotain jonka nähtyään ei ehkä enää haluaisi makkaraa syödä.

B-luokan jauhomöhnäkin menee, erityisesti kännissä on aika turha panostaa kunnon makkaraan. Paljon sinappia päälle vaan.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883
Liittynyt16.3.2005

Juusto Kabanossia kait eniten suosin... Hyvä hintalaatusuhde ja tykkään juustomakkaroista...

Kaikki makkarat ovat kyllä hyviä, kun ne nuotiolla paistaa ja sinapin kanssa nauttii kesäisellä järven rannalla, rantasaunan kuistilla, auringon luodessa taivaalle punaa...

Ai ai... Tulispa taas kesä...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1462
Liittynyt16.3.2005

Kun on nälkä ja mitään muuta suuhunpantavaa ei ole tarjolla niin melkein mikä tahansa makkara on hyvää.
Pannulla paistan mieluusti Kyröläistä tai Berliininmakkaraa, keittoon sopii hyvin lenkkimakkara.
Nuotiolla paistettavaksi vaikkapa Kabanossia ja leivän päälle tietenkin Meetwurstia tai Gotleria.
Ryynimakkara ja Tapolan musta on myös hyvää mutta siskonmakkara ei kyllä kuulu suosikkeihini.

Makkara on hyvä ja ravitseva retkieväs, sopii myös sohvan ja jääkaapin väliseen retkeilyyn.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat