Onko unentarve tottumus?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Voiko unentarvetta pienentää totuttelemalla lyhyempiin uniin? Esimerkiksi kahdekasasta tunnista siirtyisi hitaasti seitsemään ja siitä kuuteen tuntiin.

Vai onko yksilön unentarve jossai koodattu aivoihin muuttumattomaksi?

Kommentit (4)

Agakonna
Seuraa 
Viestejä32
Liittynyt30.12.2009

Noin 2v sitten nukuin noin 10h vuorokaudessa. Nykyään nukun vuorokaudessa vain 6-7h, eli ehkä voi tai sitten se johtuu kriittisestä vaiheesta elämässä. Mutta kannattaa kuitenkin nukkua mahdollisimman paljon!

Minkä nuorena oppii, se vanhana haittaa!

Esitetyt väittämät ovat kirjoittajan omia näkemyksiä, ellei toisin ole mainittu. Kirjoittaja ei ole vastuussa esitettyjen väittämien oikeellisuudesta.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Liittynyt8.11.2009
Agakonna
Noin 2v sitten nukuin noin 10h vuorokaudessa. Nykyään nukun vuorokaudessa vain 6-7h, eli ehkä voi tai sitten se johtuu kriittisestä vaiheesta elämässä.Sama tilanne vaikken itse haluaisi eli usein
max 6 h ja sitten herään...

Luulen että tartteisin pikemminkin 8-9 h yössä?

Don't give up!

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

7-8 tuntia on optimaalinen unentarve. Jos kykenet, niin vähennä 7 tuntiin saadaksesi 1 ekstratunnin käytettäväksi, mutta 6 tunnin unilla lisääntyy jo kuolleisuus merkittävästi. 9 tunnin unet ovat myöskin jo haitaksi ihmiselle ja lisäävät kuolleisuutta.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27321
Liittynyt4.3.2008

Yksilön unentarve on yksilöllistä. Monet pärjäävät alle kuuden tunnin unilla, mutta jotkut tarvitsevat jopa 9 tuntia unta. Unentarvettaan voi vähentää hetkellisesti ja ihminen voi toimia pitkiä aikoja univajauksellakin täysin normaalisti. Pitkässä juoksussa kehon erittämät stressihormonit kuitenkin saavat yliotteen, ja kehittävät mielenkiintoisia sairauksia. Tyypillisimpinä juuri stressi. Lisäksi masennus on mahdollinen sekä jopa psykoosi. Jos voisi keksiä tavan, jolla kehon hormonituotantoa muokataan pysyvästi niin unentarpeen vähentäminenkin voisi olla mahdollista. Tämä vaatisi aivojen mantelitumakkeen ja käpylisäkkeen sekä ohimolohkojen rukkausta ainakin... Hetkellisesti omaan hormonitoimintaan voi vaikuttaa monin eri valmistein. Ihan luomukonstein voidaan unentarvetta vähentää muutamien kuukausien ajaksi vaikkakaan se ei suositeltavaa ole. Unta voi myös tankata

"13.06.2008

Unta voi tankata
Jos tiedät joutuvasi valvomaan, vetele reippaasti hirsiä etukäteen. Walter Reed –instituutin tutkijoiden mukaan unen elvyttävä vaikutus nimittäin kestää luultua pidempään.

Tracy Ruppin johtamassa tutkimuksessa tarkailtiin nukkumisen vaikutusta 11 mieheen ja 13 naiseen.

Ilmeni, että viikon kymmentuntiset yöunet pitivät koehenkilöt muita pirteämpinä ja tarkkaavaisempina seuraavalla viikolla, jolloin piti selvitä vain kolmen tunnin nokosilla. Unta ylenpalttisesti tankanneet myös palautuivat univajeesta paremmin kuin vain normaaliunet nukkuneet.

"Tulos viittaa siihen, että unta voi säilöä vähän myöhemmin käytettäväksi", Rupp totesi SLEEP 2008-unitutkimuskokouksessa." http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3401

Lisää tietoa voi aloittaa lukemaan Wikistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Univelka Lisää: Biologisen kellon fysiologia ja vuorokausirytmin häiriöiden yhteys sairauksiin

Hämmentää.

Uusimmat

Suosituimmat