Raadonsyöjät

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jotta saisin hillittömän joulumässäyksen poikki, aloin menttaaliharjoittelemaan,urheilijatkin kuulemma tekevät niin.

Rupesin ajattelemaan ruokakielteisiä ajatuksia, esmes näitä raadonsyöjiä. Onhan niitä: korppikotkia, hyeenoita ja eikös tämä karhummekin. Mutta miksi ne eivät ole iljettävien ja epähygieenisten pöytätapojensa vuoksi kuolleet kaikki ruokamyrkytykseen?

Meikä saa kiikuttaa lohet, mädit, kinkut jääkaappiin hetioitis hygieenikkojen pelottelemina, muuten iskee botuliinumi ja ripuli ja entero coli kera kaverit?

Onko raadonsyöjillä massussa hirveitä superantibioottia? Vai suolahappoa ärtsympiä entsyymejä? Ja jos on, niin kuinka kummassa niitten limakalvo moiset rikkihapot kestää, vai närästääkö kettuja aina ihan sikana?

Mummo
itsensäpelottelija

Kommentit (5)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5462
Liittynyt16.3.2005

Asia on ihan mielenkiintoinen ja tärkeäkin, aiheuttaahan raadon noin puolet keskivertosuomalaisen saamasta vuosittaisesta säteilyannoksesta.

No niin, heikki heikkinä - olen kyllä miettinyt samaa ihan noista tavallisista kotikissoista, vaikkeivät ne raatoja syökään. Minkälaiset hapot pitää löytyä mahasta, että linnun voi syödä sulkineen, luineen ja nokkineen päivineen... Ainakin meillä kotopuolessa kissa syö kaiken kiinni saamansa niin, ettei jää kuin märkä läntti jäljelle. On siinä sitten päkistämistä hiekkalaatikolla... Vai sulaako ne kaikki todellakin?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8558
Liittynyt16.3.2005

Mummo.

Jos jätetään loiset pois laskuista, niin eivät raadot ole kovin hankalia bakteerikannaltaan. Myös ihmisen happotaso pystyisi huolehtimaan niistä. Vaarallisinta lajia ovat anaerobiset bakteerit ja ne eivät lisäänny normaaleissa oloissa.

Raato voi myös hapantua maitohappobakteerin vaikutuksesta eli lopputulos on aivan syötäväksi kelpaavaa vaikka sinulle ja minulle (vertaa metwurstiin). Sikäli kun on lämmintä ja kärpäset ynnä kuoriaiset ehtivät ajoissa raadolle, pysyy koko raato lähes steriilinä. Toukat mussuttavat ensi sijassa pehmenevää kudosta ja toukan suolistossa bakteerit saavat tehokäsittelyn.

Oikeastaan kesälämmin on parasta aikaa, koska raato jatkaa elämistä täysillä.

TV:stä tuli ennen digiaikaa dokumentti nimeltään "Kärpästen herra". Tapahtumapaikkana oli kenties jokin pikkukylä Neuvostoliitossa. Tämä herra otti vastaan teurasjätettä. Sillä oli lavoja, joihin sijoitti jätteet kärpästen saataville. Lavoissa oli kansi joka esti kanojen pääsyn lavoille. Kun toukkien määrä oli optimaalinen, tuo herra avasi puukannet lavojen päältä ja kanat ryhtyivät mutustamaan niitä toukkia. Sanoisin että siinä oli onnellisia kanoja.

Jouluruokana tulisi muuten suosia enemmän onnellisten kanojen lihaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija
Mummo
Jotta saisin hillittömän joulumässäyksen poikki, aloin menttaaliharjoittelemaan,urheilijatkin kuulemma tekevät niin.

Rupesin ajattelemaan ruokakielteisiä ajatuksia, esmes näitä raadonsyöjiä. Onhan niitä: korppikotkia, hyeenoita ja eikös tämä karhummekin. Mutta miksi ne eivät ole iljettävien ja epähygieenisten pöytätapojensa vuoksi kuolleet kaikki ruokamyrkytykseen?

Meikä saa kiikuttaa lohet, mädit, kinkut jääkaappiin hetioitis hygieenikkojen pelottelemina, muuten iskee botuliinumi ja ripuli ja entero coli kera kaverit?

Onko raadonsyöjillä massussa hirveitä superantibioottia? Vai suolahappoa ärtsympiä entsyymejä? Ja jos on, niin kuinka kummassa niitten limakalvo moiset rikkihapot kestää, vai närästääkö kettuja aina ihan sikana?

Mummo
itsensäpelottelija


Mää tein asetoniperoksidia se haisee iha samalle ku dr pepper maistuu ja se poltti mun tuka.

Vierailija
Mummo
Mutta miksi ne eivät ole iljettävien ja epähygieenisten pöytätapojensa vuoksi kuolleet kaikki ruokamyrkytykseen?

Osa raadonsyöjistä sairastuu joihinkin tauteihin mitä heidän syömässään eläimessä mahdollisesti on. Korppikotkilla on kuitenkin havaittu kyky tuhota nämä taudinaiheuttajat ja selvitä hengissä. Tarkkaa syytä ei tiedetä ja asiaa tutkitaan. Korppikotkien uloste sisältää happoja jotka tuhoavat bakteereita ja siksipä korppikotkien uloste on lähes bakteeritonta.

Mitä itse perus-raadonsyöntiin tulee, niin lihansyöjille on tyypillistä kohtuullisen vahvat hapot mahassa ja lyhyt suolisto, jonka tarkoitus on todennäköisesti ehkäistä tukoksia joita sulamattomat osat saattaisivat aiheuttaa. Bakteerit eivät muuten ole yleensä ongelma vaan se sulavat yleensä hyvin ihmisenkin mahassa. Ongelmana ovat aineet joita bakteerit tuottavat ja jotka voivat olla ihmiselle myrkyllisiä. Raadonsyöjien nopea aineenvaihdunta kenties omalta osaltaan helpottaa tätä ongelmaa.

Miksi eläimet voivat syödä toisten eläinten mahaluokkuja, mutta silti säilyttää oman mahansa vahingoittumattomana. Ensinnäkin mahalaukku uusiutuu jatkuvasti, vanhoja soluja kuolee ja uusia tulee tilalle. Tärkein syy on kuitenkin varmaan happoja neutralisoivat aineet joita mahalaukku tuottaa solujensa suojaksi. Hapot vellovat mahassa, mutta reunamilla on neutralisoitu suojakerros joka jatkuvasti uusiutuu tarpeen mukaan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä23104
Liittynyt16.3.2005

Ei pilaantunutta ruokaa syömään tottunut ihminenkään siitä saman tien kuole. Kyllä kehitysmaiden arkiruoka on aika karua länsimaalaisen hygieniaintoilijan silmin. Elimistö kehittää vastustuskyvyn niitä normaaleja raadoissa esiintyviä bakteereja kohtaan. Sitten tietysti kun raadossa on jostain syystä botuliinia tai vastaavaa, niin lähtö tulee. Mutta niin tulee raadonsyöjäeläimillekin, ne eivät vain nipota jokaisesta ruokamyrkytykseen kuolleesta lajitoverista ihmisen tavoin. Luonnoneläimet elävät kovaa elämää, johon bakteeritauteihin kuoleminen kuuluu oleellisena osana.

Uusimmat

Suosituimmat