Muut tiedeaiheet: Kotiviini/kilju

Kotiviini/kilju

Laitoin pöntön suhisemaan. Tällä hetkellä siinä on vasta 2kg sokeria, 13l vettä ja puolikkaat pussit hiivaa ja hiivanravinnetta ( ammoniumkarbonaattia muistaakseni).
Olen monesti tehnyt simaa, eli käyttänyt fariinisokeria ja sitruunaa. Tällä kertaa voisi kokeilla jotain uutta.
Onko kenelläkään ideoita tai hyviä reseptejä?

[quote author="kabus" time="16.08.2010 klo 17:08"]

Laitoin pöntön suhisemaan. Tällä hetkellä siinä on vasta 2kg sokeria, 13l vettä ja puolikkaat pussit hiivaa ja hiivanravinnetta ( ammoniumkarbonaattia muistaakseni).
Olen monesti tehnyt simaa, eli käyttänyt fariinisokeria ja sitruunaa. Tällä kertaa voisi kokeilla jotain uutta.
Onko kenelläkään ideoita tai hyviä reseptejä?

[/quote]

...ja aina askeleen edellä.

Re: Kotiviini/kilju

"Jouluviinini" oli ihan hyvää. Epäilen, että kovin moni sitä kuitenkaan osaisi arvostaa. icon_smile.gif
Noin 5kg omenoita ilman siemenkotia, 2-3kg sokeria + parinsadan gramman purkit kaneli- ja vanilliinisokeria. 30l taisin kutakuinkin tehdä.
Banaaniviini oli sekin ihan hauskaa, mutta reseptini kaivannee hiontaa. Hunajaviinikin tarvitsee jatkokehittelyä.
Päärynä-persikka-viiniä koetan tehdä seuraavaksi. Vähintään 5kg laitan siihen hetelmiä, kun eivät ole kovin voimakasmakuisia.
Itse en saa sitrushedelmistä mitään siedettävää aikaan. icon_confused.gif

E: Niin ja tällaista simaa kannattanee kokeilla.

[quote author="petsku" time="16.08.2010 klo 21:26"]

"Jouluviinini" oli ihan hyvää. Epäilen, että kovin moni sitä kuitenkaan osaisi arvostaa. icon_smile.gif
Noin 5kg omenoita ilman siemenkotia, 2-3kg sokeria + parinsadan gramman purkit kaneli- ja vanilliinisokeria. 30l taisin kutakuinkin tehdä.
Banaaniviini oli sekin ihan hauskaa, mutta reseptini kaivannee hiontaa. Hunajaviinikin tarvitsee jatkokehittelyä.
Päärynä-persikka-viiniä koetan tehdä seuraavaksi. Vähintään 5kg laitan siihen hetelmiä, kun eivät ole kovin voimakasmakuisia.
Itse en saa sitrushedelmistä mitään siedettävää aikaan. icon_confused.gif

E: Niin ja tällaista simaa kannattanee kokeilla.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Kaks pakettia Sun Maid rusinoita ja 5 purkkia tomattipyrettä.

Kiljuketjuja: muut-tiedeaiheet-f14/kilju-t23905-30.html?hilit=kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/pontikka-ja-muut-kotivalmisteet-t29046.html?hilit=%20kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/kiljun-kayminen-t24400.html?hilit=%20kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/kaikki-viinaa-keittamaan-t13539.html?hilit=%20kilju%20hiiva

[quote author="Vatkain" time="16.08.2010 klo 22:12"]

Kaks pakettia Sun Maid rusinoita ja 5 purkkia tomattipyrettä.

Kiljuketjuja: muut-tiedeaiheet-f14/kilju-t23905-30.html?hilit=kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/pontikka-ja-muut-kotivalmisteet-t29046.html?hilit=%20kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/kiljun-kayminen-t24400.html?hilit=%20kilju%20hiiva

muut-tiedeaiheet-f14/kaikki-viinaa-keittamaan-t13539.html?hilit=%20kilju%20hiiva

[/quote]

Hämmentää.

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

5 kg appelsiineja, jotka kuorii ja paloittelee saaviin, 5kg sokeria, ja pussi superhiivaa.

Siinä oli meidän muutaman kympin resepti että sai 45 litraa n. 15% juomaa. Lopetin siinä vaiheessa tekemisen kun olin juonut pari viikkoa putkeen tyyliin herää lattialta, ottaa tuopillisen kiljua, sammuu uudelleen, ja ovelta kuului koputus ja eräs tyyppi kyseli kaivomme sijaintia. Meni tovi jonka jälkeen sain osoitettua että tuolla. Havahduin siinä vaiheessa että nyt ei enää kannattane juoda tätä skeidaa.

[quote author="Armitage" time="16.08.2010 klo 22:35"]

5 kg appelsiineja, jotka kuorii ja paloittelee saaviin, 5kg sokeria, ja pussi superhiivaa.

Siinä oli meidän muutaman kympin resepti että sai 45 litraa n. 15% juomaa. Lopetin siinä vaiheessa tekemisen kun olin juonut pari viikkoa putkeen tyyliin herää lattialta, ottaa tuopillisen kiljua, sammuu uudelleen, ja ovelta kuului koputus ja eräs tyyppi kyseli kaivomme sijaintia. Meni tovi jonka jälkeen sain osoitettua että tuolla. Havahduin siinä vaiheessa että nyt ei enää kannattane juoda tätä skeidaa.

[/quote]

P*SK**

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin muolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä.

Tuo tomaattipyree kuulostaa aika erikoiselta. En taida uskaltaa, jos maistuukin ihan kakalta.

[quote author="kabus" time="16.08.2010 klo 23:06"]

Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin muolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä.

Tuo tomaattipyree kuulostaa aika erikoiselta. En taida uskaltaa, jos maistuukin ihan kakalta.

[/quote]

...ja aina askeleen edellä.

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Kaada sekaan pussi kaakaojauhetta. icon_cool.gif

[quote author="Saw" time="16.08.2010 klo 23:45"]

Kaada sekaan pussi kaakaojauhetta. icon_cool.gif

[/quote]

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

parinsadan gramman purkit kaneli- ja vanilliinisokeria. 30l taisin kutakuinkin tehdä.

Kuinkahan paljon kanelisokerissa on kanelia?
Kanelin kumariini on maksatoksinen, antikoagulantti ja sen epäillään aiheuttavan syöpää.
Jos tekee laimeaa litkua jota juo runsaasti, kumariinia voi saada epäterveellisiä määriä.
Tuolta löytyy lisää aiheesta.
laaketiede-ja-terveys-f11/piparit-ovat-myrkyllisia-t35999.html?p=1227526

[quote author="fenomenologi" time="16.08.2010 klo 23:49"]

[quote author="petsku"]parinsadan gramman purkit kaneli- ja vanilliinisokeria. 30l taisin kutakuinkin tehdä.[/quote]
Kuinkahan paljon kanelisokerissa on kanelia?
Kanelin kumariini on maksatoksinen, antikoagulantti ja sen epäillään aiheuttavan syöpää.
Jos tekee laimeaa litkua jota juo runsaasti, kumariinia voi saada epäterveellisiä määriä.
Tuolta löytyy lisää aiheesta.
laaketiede-ja-terveys-f11/piparit-ovat-myrkyllisia-t35999.html?p=1227526

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin puolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä krapuloista.

Kannattaisi tehdä 10 litran kannellisessa ämpärissä, sen voi nostaa suoraan jääkaappiin kun käyminen loppuu. Hiivat laskeutuvat kylmässä huomattavasti nopeammin.
Kilju/viini säilyy huoneenlämmössä muutaman päivän, jonka jälkeen maku alkaa muuttumaan.

[quote author="fenomenologi" time="16.08.2010 klo 23:55"]

[quote author="kabus"]Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin puolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä krapuloista.[/quote]
Kannattaisi tehdä 10 litran kannellisessa ämpärissä, sen voi nostaa suoraan jääkaappiin kun käyminen loppuu. Hiivat laskeutuvat kylmässä huomattavasti nopeammin.
Kilju/viini säilyy huoneenlämmössä muutaman päivän, jonka jälkeen maku alkaa muuttumaan.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin puolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä krapuloista.

Kannattaisi tehdä 10 litran kannellisessa ämpärissä, sen voi nostaa suoraan jääkaappiin kun käyminen loppuu. Hiivat laskeutuvat kylmässä huomattavasti nopeammin.
Kilju/viini säilyy huoneenlämmössä muutaman päivän, jonka jälkeen maku alkaa muuttumaan.

Yleensä minulla on kiljupönttö viikkoja huoneen lämmössä, vaikka käyminen on loppunut. En ole huomannut maussa muutoksia. Eikä se ole mennyt edes pilalle, eikä maha sekaisin.

[quote author="kabus" time="17.08.2010 klo 02:47"]

[quote author="fenomenologi"][quote author="kabus"]Se saattaa kyllä luiskahtaa alkoholismin puolelle, kun on 20 litraa alkoholi tuotteita nurkissa, mutta mitäs pienistä krapuloista.[/quote]
Kannattaisi tehdä 10 litran kannellisessa ämpärissä, sen voi nostaa suoraan jääkaappiin kun käyminen loppuu. Hiivat laskeutuvat kylmässä huomattavasti nopeammin.
Kilju/viini säilyy huoneenlämmössä muutaman päivän, jonka jälkeen maku alkaa muuttumaan.[/quote]
Yleensä minulla on kiljupönttö viikkoja huoneen lämmössä, vaikka käyminen on loppunut. En ole huomannut maussa muutoksia. Eikä se ole mennyt edes pilalle, eikä maha sekaisin.

[/quote]

...ja aina askeleen edellä.

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Vois tehdä ihan kokeeksi, kai sitä juo siinä missä kaljaakin. Mites se ns. lapinkilju pelittää, toimiiko oikeasti ja onko juotavan makuista?

[quote author="jak" time="17.08.2010 klo 03:00"]

Vois tehdä ihan kokeeksi, kai sitä juo siinä missä kaljaakin. Mites se ns. lapinkilju pelittää, toimiiko oikeasti ja onko juotavan makuista?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Re: Kotiviini/kilju

Vois tehdä ihan kokeeksi, kai sitä juo siinä missä kaljaakin. Mites se ns. lapinkilju pelittää, toimiiko oikeasti ja onko juotavan makuista?

En ole kuullutkaan lapinkiljusta. Mikäs idea siinä on?

[quote author="kabus" time="17.08.2010 klo 03:32"]

[quote author="jak"]Vois tehdä ihan kokeeksi, kai sitä juo siinä missä kaljaakin. Mites se ns. lapinkilju pelittää, toimiiko oikeasti ja onko juotavan makuista?[/quote]
En ole kuullutkaan lapinkiljusta. Mikäs idea siinä on?

[/quote]

...ja aina askeleen edellä.

Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
Keskusteluun osallistuminen vaatii kirjautumista.