Liian pahanhajuiset pierut

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mitä ihmettä omassa ruuansulatuselimistössäni oikein tapahtuu niin vaikka päästäisin puolivahingossa pienen pienen pierun, niin se haisee ihan uskomattoman paskalta sekä kauhealta. Ihan pikkuriikkinen pieru on aivan kuin kananmunapieru. Olen kärsinyt tosta vaivasta jo puolitoistavuotta.

Kommentit (13)

Vierailija

Ongelmasi on yhtä vakava kuin tärkeäkin täällä keskusteltavaksi. Yleensähän omaa suolikaasua nuuskitaan kiinnostunein sieraimin, mutta toisten päästöt herättävät pahennusta.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Osa ruuan ravinteista jää imeytymättä ja suolistofloora pääsee sen kimppuun. Tätä voi tapahtua monestakin syystä, esim. iso muutos ruokavaliossa, tai stressin takia epätasapainossa oleva suolistofloora.

Sekä proteiinit että hiilarit ainakin aiheuttavat tätä, mutta mitenkäs on rasvan laita? Elääkö suolissa rasvaa popsivia bakteereja? Suussa ei ainakaan elä.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Aiheesta taisi olla toinenkin aloitus ihan taannoin..!?

Hiilihydraatit ne yleensä on niitä, jotka aiheuttavat nuo tuoksut ja sisäisen pöhötyksen. Vähennä nopeita ja hillitse yleensäkin hiilihydraattien määrää. Syö puhtaita tuotteita eli ilman lisäaineita.

Syynä voi olla myös laktoosi-intolaranssi tai muu maitoallergia tai keliakia. Itselläni on ilmeisesti jonkintasoinen vilja-allergia. Jos muita oireita ei ole, niin todennäköisesti "sokerin ja pullan" poisjättö riittää, jos hajuhaitasta haluat eroon. Saattaapi muitakin pieniä oireita kadota.

Googleta hiivasyndrooma ja tutki VHH-ruokavaliota.

Siinäpä aluksi.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Ja harrastatko kenties urheiluravinteita? Heraproteiinit ja aminohappojauheet saattavat myös aiheuttaa tuollaista, jos niitä tulee liikaa kerralla eikä kaikki imeydy.

Vierailija

Kannattaa koittaa muutama päivä ilman viljatuotteita. Jos ei auta, niin sitten muutama päivä ilman maitotuotteita. Luultavasti viimeistään tuossa vaiheessa hajuhaitat vähenevät radikaalisti.

Vierailija
Aschenisto
Mitä ihmettä omassa ruuansulatuselimistössäni oikein tapahtuu niin vaikka päästäisin puolivahingossa pienen pienen pierun, niin se haisee ihan uskomattoman paskalta sekä kauhealta. Ihan pikkuriikkinen pieru on aivan kuin kananmunapieru. Olen kärsinyt tosta vaivasta jo puolitoistavuotta.Turhan usein syylliseksi osoittautuu KVH-antibiootti,
http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html

Vaikka kyse ei olisikaan kvht-altistuksesta, niin näiden kolmen pribiootin puutteesta on kyse!
Huomaa että tämä probioottien palautusprosessi tarvitsee prikulleen nämä bakteerit!
http://personal.inet.fi/koti/haistahome ... eeria.html

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009
abskissa
Hmm... "Liian pahanhajuiset pierut"

Onko pierujen pahanhajuisuudella erilaisia sopivuusasteita?
Kyllä sellaisia ihmisiä on, jotka voivat piereskellä vapautuneesti, mutta silti huomattavaa hajua ei tule tai se ei ole mitenkään epämiellyttävä, Juuri ruuan koostumus vaikuttaa hyvinkin paljon, etenkin vilja ja maitotuotteet saavat pierut haisemaan vastenmieliseltä tai jopa kalmalle Olisi hyvä tietää mistä pieru koostuu, mikä siinä voi haista ja miten sellaiset kaasut koostuvat.

Vierailija

Onks pierus olleet aina yhtä kauheen hajusia vai onko haju nyt pahentunu?

Itse sain kerran Pietarinreissulla jonkun pöpön suolistoon ja hajut oli ihan kaameet, edes ulkona ei kehdannu päästellä jos kymmenen metrin säteellä muita. Tutkittiin skeidaa labrojen toimesta, mut ei mitään löytyny - mitä olis nimittäin osattu etsiä.

Sitten seuraavan ankaran angiinan ja kovan kuumeen avulla lähti ongelmakin.

Vierailija

Minulla on heikko hajuaisti, muun muassa muut valittaa viemärilöyhkästä, itse en haista mitään. Ja jos itsekin haistan omat pieruni, en niin voimakkaana, niin tod. muut haistaa sen siltä kuin tulisi kuolo...

Tein sellaisen havainnon, että kun vedin pötköön litran maitoa, niin käytännössä koko päivän piereskelin. Tuntui siltä, että paksusuoli rupesi käymään.

Epäilen, että mulle on kehittynyt laktoosi-intoleransi, mutta toisaalta täytyy tutkia lisää. Muistikuvieni mukaan samanlaisia pierui tulee vaikken jois maitoa tai käyttäisi maitotuotteita.

Uusimmat

Suosituimmat