Mitkä lisäravinteet ja ruokavaliot ovat hyväksi iholle?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen äärimmäisen kiinnostunut pitämään ihoni elämäni kunnossa ja siksi on tärkeää tietää kaikki mahdollinen, miten säilyttää iho nuorekkaana vielä neljäkymmentävuotiaana:

Hyvät lisäravinteet:

- Sinkki
- A-vitamiini
- D-vitamiini
- Omega 3

Neljää ensimmäistä vedän päivittäin lisäravinteina.

- http://www.iherb.com/search?kw=Hyaluronic%20acid Hyaluronic Acid on aminohappo, joka vähenee iän myötä. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeätä heti, kun rahatilanne on kunnossa, hankkia tätä tavaraa ja käyttää sitä loppuelämäni ajan.

- Stevia (makeutusaine, mutta korvaamalla sokerin sillä, niin iho säilyy kostena)

- MSM (vuoden purkki maksaa alle 30 egee)

- C-vitamiini, sitäkin aion vetää pari tablettia (yli gramma) päivässä...

Ruokavalio:

Aion syödä vähähiilihydraattista, hyvin kasvis- ja lihapitoista ruokaa. Pidän huolen, että elimistö saa energian lihasta, kasviksista ja joistain hedelmistä. Viljatuotteet, maitotuotteet vittuun. Nyt ruokavalio on hyvin hiilaripitoista, koska rahatilanne on paska. Viljahan muuttuu sokeriksi ja se vanhentaa ihoa.

Ihonhoito:

- Kaiken maailman kosteusvoiteet ja muut itse asiassa VANHENTAA ihoa, koska ne sisältää lisäaineita jotka aiheuttaa syöpää ja muuta paskaa. Siksi ihoa hoidan minimaalisesti, shamppoolla vain kainalot, perse ja tukka.

Onko lisää ehdotuksia?

Sivut

Kommentit (17)

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010

Ravintoaineita tulee vaihdeltua aina tilanteen mukaan milloin mistäkin syystä.
Ihon kunnossapito on harvemmin ollut päämääräni, mutta jotenkin semmonen fiilis jäänyt, että kun olen syönyt ostamani kurkun pikaisesti siihen tyyliin että hotkinut aamuisin sellasen 5-10 senttisen palasen, niin iho olisi tasaisemman näköinen päivän-parin päästä.
Voiko olla mahdollista niin nopea muutos edes, en tiedä, mutten ole mitenkään odottanut mitään vaikutuksia vaan hoksannut sattumalta muutamaan otteeseen.
Ja sama juttu kun muutaman päivän syönyt kunnon elävän vihersalaattihässäkän, paprikaa ja muuta.

Muita huomaamiani feissin ihoa ehostavia tekiöitä on ollut mm. (mitä sulla olikin siinä):
-sokerin välttäminen ja VHH
-maitotuotteet vähälle
-ulkoilma, huoneiston säännöllinen tuulettaminen

Kaikki siis muista syistä totetutettuja.
Ja kaipa se veden riittävä juontikin auttaa. Kuona-aineiden poistumisesta huolehtiminen.... niin ja oikean koostumuksen ravintorasvat tietenkin, muttei niitäkään liikaa.

Vierailija
Aschenisto

- MSM (vuoden purkki maksaa alle 30 egee)Ei taida olla mitään näyttöä toimivuudesta, joskaan eikai mitenkään vaarallistakaan..

Vihreä tee ja kaakao hoitavat sisäisesti ihoa. Eli kaakaonibsejä sillain kohtuudella päivittäin joku 5g ja vihreä tee kapseli tyhjään vatsaan tunti ennen minkään proteiinipitoisen syömistä ja tuon kaakaon kanssa kannattanee menetellä samalla tavalla. Maidon proteiinit estävät molempien hyvät vaikutukset.

Kookosrasva ulkoisesti ainakin itsellä auttaa talvi-ihoon, mitä aikoinani googlasin niin se on tähän melko optimaalinen tähän käyttöön ympäri vuoden.

Nuku kunnolla.

En nyt keksi muuta. Minulla o hyvä iho, mutta se taitaa olla aika pitkälle geneettistä. Pitää perusterveydestä huolen eikä päästä ihoa kuivahtelemaan nii eikai siinä.

Niijoo, porkkanan ja vamraan muidenkin kasvien karotenoidit vaikuttavat ihon väriin suotuisasti ja ihmiset pitävät tätä miellyttävänä.

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010

Sit muuten tollasta A&E vitamiinia sisältävää kasvo- ja vartalovoidetta löytyy kans, mikä ei tuntus tukkivan naamaa umpeen ja tekee selkeesti tasasasemman värin. Ihan pakko heittää pesun, varsinkin suihkun ja saunan jälkeen tai kuivuu ihan kävyksi.

Vierailija

Olin vuoden juomatta alkoholia ja ei ollut finnejä sinä aikana juuri lainkaan.

Nyt on taas tullut kun on juonut silloin tällöin.

Eli iho ei pidä alkoholista, minkä varmaan kaikki jo tiesivätkin.

Kukkaa polttelin enemmän tai vähemmän joka päivä koko vuoden putkeen, ja sillä ei ollut havaittavaa vaikutusta mihinkään, päinvastoin sain suurimman palkankorotuksen työurallani viime vuoden panoksesta. Niin, ja siis teen töitä suurimmaksi osaksi pääni sisällä, eli ei sellainen onnistuisi psykoosissa.

Joillekin voi tulla psykoosi, mutta entä ne joille ei tule? Onko oikeutta kriminalisoida heiltä pois soveliaampi tuote?

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Kerroit aikovasi syödä vähähiilihydraattista, hyvin kasvis- ja lihapitoista ruokaa. Että elimistösi saa energia lihasta, kasviksista ja hedelmistä. Ei kuulosta kovin hyvältä, missä rasvat? Vain rasvoja lisäämällä pääset eroon kosteusvoiteista. Aitoja hyviä kylmäpuristettuja öljyjä: kookos, oliivi jne. sekä voita tai maitorasvoja. Maitoa sinänsä voi välttää, mutta ei kannata välttää kaikkia maitotuotteita ellei ole omakohtaisia kokemuksia, jotka osoittavat muuta. Hedelmiäkään ei kannata syödä ylenmäärin, niissä on paljon sokeria, vaikka se onkin hedelmäsokeria. C-vitamiinia esimerkiksi saa vaikkapa valkokaalista.

Suosittelen kokeilemaan puhtaista elintarvikkeista tehtyä ruokaa, oli se sitten mitä tahansa. Vain niissä on antioksidantit jäljellä, siten niitä ei tarvita purkista. Lisäaineita mahdollisimman vähän. Pähkinät kannattaa lisätä ruokavalioon ilman muuta.

Iho on suurin elimemme ja siinä näkyy herkästi kaikki elintapamme. Ihon reagoi allergiaoireilla mm. lisäaineisiin ja vaikkapa D-vitamiinin puutos tuntuu kevättalvisin iholla alavatsan kutiavina läiskinä. Tästä minulla on omakohtaista kokemusta, mutta en ole aivan varma vaikuttaako tähän myös VHH-ruokavalio, koska aloitin lisä-D-vitamiinin ja VHH:n samana vuonna. Huono suolistofloora näkyy suoraan iholla.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä13318
Liittynyt23.6.2005

EPA+DHA+GLA.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Vomies
Seuraa 
Viestejä1947
Liittynyt4.9.2010

Q10 ubikinoni on hyvä, vähenee iän myötä. Nykyisin on myös ubikinoli, jota en ole kokeillut. Kannattaa kokeilla. Mutta en tiedä kannattaako ottaa kokoajan, itselläni alkoi korvat soimaan kun innostuin liikaa, veljelle kävi samoin. Ubikinoni toimii kaikissa? soluissa energian tuotannossa. Ehkä urheilu tai muu vastaava stressi vähentää sitä ja (muistaakseni statiinit, tarkistakaa). Pitkää ja hauskaa elämää kaikille.

Arbeit macht frei

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010
Armitage
Olin vuoden juomatta alkoholia ja ei ollut finnejä sinä aikana juuri lainkaan.

Nyt on taas tullut kun on juonut silloin tällöin.

Eli iho ei pidä alkoholista, minkä varmaan kaikki jo tiesivätkin.

Kukkaa polttelin enemmän tai vähemmän joka päivä koko vuoden putkeen, ja sillä ei ollut havaittavaa vaikutusta mihinkään, päinvastoin sain suurimman palkankorotuksen työurallani viime vuoden panoksesta. Niin, ja siis teen töitä suurimmaksi osaksi pääni sisällä, eli ei sellainen onnistuisi psykoosissa.

Joillekin voi tulla psykoosi, mutta entä ne joille ei tule? Onko oikeutta kriminalisoida heiltä pois soveliaampi tuote?


Tuli mieleen tosta, että itellä puskee kaikki hiivapitoiset ainekset naamasta, oli se sitten olutta tai leipää. Ootko kiinnittäny huomiota käykö samoin jos juot vain hiivattomia alkoholeja, eli tislattuja? Vaikka onhan se niin ettei mikään elimistöä kuivattava voi olla hirveän hvyäksi ihollekaan.

Sitähän sanotaan että nerous ja hulluus on lähellä toisiaan. Voihan siis olla että oot vaan hullu mutta porukka luulee sua neroks? No niin, mikä sopii kenellekin.
Käyttörikos on kyllä ihan naurettava. Lisäksi olisin sitä mieltä että omaan käyttöön pitäsi saada kasvattaa pajautusta ja unikkoa. Toisaalta taas se lisäisi teinien mahdollisuuksia saada käsiinsä näitä, mikä tulisi monen aivojen kehityksen tielle kasvuiässä. Vähän hankala asia, pitää miettiä tulevaisuudenkin kansaa. No kaikelle nuorisolle 21-ikävuoteen asti kusitestit viikottain jossain valtion metallisen kolkossa hyvinvoinninedistämislaitoksessa kuritushuoneen (tai no sakkojen) uhalla että aikuisena olis valinnan varaa! Tätä mieltä olen. Eikä tarvis olla niin kolkkokaan paikka.

occamsrazor
Seuraa 
Viestejä123
Liittynyt13.8.2008

Pysy sisällä äläkä missään vaiheessa paljasta ihosi auringolle. Mikään ei vanhenna ihoa yhtä paljon kuin uv-säteily. Ja niitä riittää pilviselläkin liikaa sille, joka hysteerisesti haluaa ryppyjä välttää.

Syö runsaasti D-vitamiinia koko vuoden (edellisestä johtuen).

Älä polta.

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159
Liittynyt8.12.2005

Hyviä ehdotuksia täällä.

Omat kokemukseni:

Antioksidantit ovat kova sana. Kaakaopavut toimii. Pakuritee silottaa ihon muutamassa päivässä, lisäksi C-vitamiinipitoisia hedelmiä kuten kiivejä tai appelsiineja kannattaa syödä. Synteettinen C ei aja samaa asiaa. Sinkki kuten mainitsitkin näkyy naamasta (mutta pistää panettamaan :/ ) Hamppumaito tekee myös huomattavan eron varsinkin idätetyistä siemenistä valmistettuna ja tietysti stevialla makeutettuna. Sisältää omegat ja betakaroteenia, maustamiseen käytän raakakaakaota. Tällä kombolla pidän lärvini kunnossa. Deetä nappailen myös mutten ole huomannut vaikutusta ihoon.

Runsas nesteiden juominen huuhtelee kuonat elimistöstä, eivätkä kerry naamalle. Kookosta tai kaakaovoita kasvoille suihkun jälkeen.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä25718
Liittynyt6.12.2009
Kontenneuker
Pakuritee silottaa ihon muutamassa päivässä, .Pakuritee, pakurikääpästä, Mielenkiintoista kerro lisää mitä muita vaikutuksia olet ollut huomaavinasi pakurin käytollä?

Panettaako Pakuri?

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159
Liittynyt8.12.2005
jussipussi
Kontenneuker
Pakuritee silottaa ihon muutamassa päivässä, .Pakuritee, pakurikääpästä, Mielenkiintoista kerro lisää mitä muita vaikutuksia olet ollut huomaavinasi pakurin käytollä?Olo ei ole niin tukkoinen. Jos lähtökohtana on paska olo kuten itselläni, muutoksen huomaa. Jaksaa paremmin. Pakuri tuo lievää piristystä, yötöissä ei haukotuta ennen aikojaan, eikä tarvitse turvautua kofeiiniin joka minulla pistää vapinat päälle.

Tää ihohomma on kyllä se selkein, peilistä katsoo muutaman päivän pakuriropittelun jälkeen paljon freesimmät kasvot.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat