Tasa-arvo?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tasa-arvosta jaksettu vuosikausia höpöttää. Tähän saakka se lähinnä tarkoittanut naisten etua ohi miehien. Hämmentävää. Tänään juhlitut kaikki mediat täyttäneet brittihäät hämmentäneet entisestään. Tasa-arvoisena EU-kansalaisena luulisi kuin myös olevan oikeus henkilökohtaiseen turvamieheen, kuin myös miljoonia veroeuroja käytettävissä hyväntekeväisyyteen ja muuhun höpöön. Vaan kun ei. Mikä ihme on tämä tasa-arvo jota kovasti hypetetään?

Kommentit (8)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Tasa-arvo on yksi suuri huijaus, ei siihen kukaan täysijärkinen usko. Ei ihmisten arvo tule koskaan menemään tasan, eikä se edes toteutuessaan olisi yhteiskunnallisesti mitenkään kestävää. Tasa-arvo on myös kahdenlaista, sitä kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä ja sitä että kaikki palkitaan samoilla säännöillä. Tasa-arvo on yleensäkin sinällään ihan hyvä asia, mutta se ei saisi muodostua itse tavoitteeksi.

Vierailija
Tuppu L 2.0
Tasa-arvo on myös kahdenlaista, sitä kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä ja sitä että kaikki palkitaan samoilla säännöilläi.Jos se menisikin noin, en olisi lainkaan tasa-arvoa vastaan. Samoista säännöistä turha puhua jos joku jo syntyperäisesti muita edellä. Carloz Orwellia lainaten sanoi kuten asia on, mutta se mitä odotin, "miksi asian pitää olla niin?". Poliitikot keskimäärin tyhmiä ja omalla asialla, talouselämän vaikuttajista puhumattakaan. Yhä auki mikä ihmeen tasa-arvo?

-:)lauri
Seuraa 
Viestejä25262
Liittynyt13.5.2005

Tasa arvo on yksi lajityypillinen biologinen sosiaalinen käyttäytymismallimme, jonka kannattajia elää joskus enemmän joskus vähemmän. Joskus tasa-arvosta pääsee päättämään he, jotka kokevat muut ihmiset laumakseen ja joskus he, jotka eivät koe muita ihmisiä laumakseen. Joskin meistä suurin osa sijoittuu näiden ääripäiden välille.

Tuossa välimastossa meillä on toki lukuisia vaihtoehtoja säädellä sitä, ketkä kuuluvat laumaamme ja ketkä eivät.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Vierailija

Tasa-arvo käsitteenä on korkeampaa kulttuuria joka ajatuksena on vuosituhansia vanha. Ihminen on kuitenkin biologiansa uhri eikä tasa-arvo ikinä tule toimimaan ideana niin kuin se on esitetty. Siihen toki voi ja tulee pyrkiä, mutta sen toteutuminen lienee yhtä todennäköistä kuin se että koko ihmiskunta suorittaisi jokko itsemurhan hengitystä pidättämällä.

-:)lauri
Seuraa 
Viestejä25262
Liittynyt13.5.2005
barbababa
Tasa-arvo käsitteenä on korkeampaa kulttuuria joka ajatuksena on vuosituhansia vanha. Ihminen on kuitenkin biologiansa uhri eikä tasa-arvo ikinä tule toimimaan ideana niin kuin se on esitetty. Siihen toki voi ja tulee pyrkiä, mutta sen toteutuminen lienee yhtä todennäköistä kuin se että koko ihmiskunta suorittaisi jokko itsemurhan hengitystä pidättämällä.Itse asiassa olen kuvitellut, ettei tasa-arvo ole sama asia kuin kaikkien samanaikainen kuolema, joten avannet väitettäsi hieman? Sen sijaan mielestäni vaikka ihmiset eivät ole aina samaa mieltä siitä, mikä on se prioriteettiykkönen, he kykenevät sen neuvottelemaan.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Vierailija

Viittasin hengitysreflksiin. Sitä vastaan voi aikansa taistella mutta automaatio pitä siitä huolen että temppu ei tule onnistumaan. Luontoaan vastaan voi aikansa taistella mutta valtaosalla ihmisistä se vie lopulta voiton.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5275
Liittynyt9.1.2011
automaatti
Mikä ihme on tämä tasa-arvo jota kovasti hypetetään?

Tasa-arvo on sitä että että kaikille tarjoillaan yhtäläinen mahdollisuus toteuttaa itseään. Tasa-arvo toteutuu silloin kun perustarpeista ei ole niukkuutta ja perustarpeiden niukkuudesta päästäisiin eroon esimerkiksi 400-800 euron perustulolla, jolloin ihmisten ei tarvitse tehdä työtä saadakseen ruokaa. Jos ihmisen pitää tehdä työtä saadakseen ruokaan, niin kyse on kiristämisestä ja orjuuttamisesta, koska niistä ei voida tinkiä.

Eli tasa-arvon vastakohta on orjuus ja orjuus on sitä ettei ihminen voi käytännössä sanoa »ei» sille että pitääkö aamulla mennä töihin.

Työhön pakottaminen on selkein tasa-arvoa mahdollisesti vaurioittava keino. Suomessa tämä on melko hyvällä mallilla, mutta suurten tuloerojen maissa tämä ei ole lainkaan hyvällä mallilla. Ja suomessakin on työtätekeviä köyhiä, joilla suurin osa palkkatuloista menee perustarpeisiin.

Muissa asioissa voi olla tietenkin epätasa-arvoa, eli jos ihmisiä syrjitään tai suositaan sen takia että kuuluvat johonkin ihmisryhmään, -rotuun tai yhteiskunnalliseen kastiin.

Mielestäni tasa-arvoon kuuluu vielä se että kaikille pitää tarjota riittävän hyvät edellytykset kouluttautua yleissivistävästi, jotta heillä on tarvittavat valmiudet aikuisena tehdä itseään sitovia päätöksiä.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Uusimmat

Suosituimmat