Merisuola

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistä merisuola on muodostunut?

Onko vuorisuola samaa tavaraa, mutta kasautunut järven tms kuivuessa ja maankuoren liikkuessa maan sisään?

Merisuolalla on mukavampi aromi, kuin tavallisella suolalla. Mistä se johtuu?

Kommentit (3)

Vierailija

Tavallinen ruokasuola sisältää miltei pelkästään natriumkloridia. Lisäksi suomalaisessa ruokasuolassa on myös jodia mukana struumaa ehkäisemässä. Mutta tämän jodin ei kyllä pitäisi antaa mitään lisämakua.

Meri- ja Vuorisuola sisältävät hieman alkuperästä riippuen natriumkloridin lisäksi myös muutaman prosentin muita suoloja, kuten magnesiumsulfaattia ja kaliumia. Ehkäpä tässä syy makueroon.

Sitten on nämä "uudet" terveyssuolat kauppanimiltään mm. Pan- ja Mineraalisuola. Niissä on vain noin 50% natriumkloridia ja loput sitten lähinnä kaliumia ja magnesiumia.

Vierailija

Merisuolaahan saadaan merivedestä joko veden luonnollisen haihtumisen tai keinotekoisen haihduttamisen seurauksena. Mistä se suola sitten on joutunut meriveteen? No, ilmeisesti jo hyvin varhaisessa vaiheessa maapallon nuoruudessa mineraaleja on liuennut veteen koska meriveden suolapitoisuus on ollut geologisten aikakausien yli hyvin vakio.

Uusimmat

Suosituimmat