Popcorni

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Outo koni popsi koko popcorni korin!

Kommentit (11)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Anti-static
Outo koni popsi koko popcorni korin!

No outo oli koni.

Vaan tietääkö kukaan miten pop corn toimii, eli mikä saa maissin jyvän muuttumaan pop corniksi. Ja saadaanko pop cornia jostain muistakin viljalajikkeista kuin maissista? Entä saadaanko kaikista maisseista pop corneja?

Vierailija

Popcornithan ovat tuon äkillisen laajentumisen aikana myös jäähtyneet.

Vai ovatko ne tuon äkillisen jäähtymisen aikana laajentuneet?

;):)

salai
Seuraa 
Viestejä7095
Liittynyt17.3.2005

Matemaatikotkaan eivät kysele mitä numerot ovat, mutta POPCORNI näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla.
http://puppulausegeneraattori.fi/

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Vierailija
Volitans
Anti-static
Outo koni popsi koko popcorni korin!



No outo oli koni.

Vaan tietääkö kukaan miten pop corn toimii, eli mikä saa maissin jyvän muuttumaan pop corniksi. Ja saadaanko pop cornia jostain muistakin viljalajikkeista kuin maissista? Entä saadaanko kaikista maisseista pop corneja?

Maissinjyvässä oleva vesi synnyttää kuumennettaessa suuren paineen ja kun kuori antaa periksi....

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
salai
Matemaatikotkaan eivät kysele mitä numerot ovat, mutta POPCORNI näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla.
http://puppulausegeneraattori.fi/



Aivan MAINIO! Kiitos suuri sinulle!

nm
Maissinjyvässä oleva vesi synnyttää kuumennettaessa suuren paineen ja kun kuori antaa periksi....

Aivan oikein. Kymmenen pistettä ja pop corn!

On myös huomattava, että maissin täytyy olla oikein kuivattu. Eli siis pinnalta kova ja kuiva, mutta sisällä sopivasti kosteutta.

Vaan toimivatko kaikki maissilajikkeet pop cornina? Entäs muut viljat (tätä en tiedä itsekkään...)

Vierailija

Nyt iso KIITOS ja kumarrus sinulle salai! Laitoin heti kirjanmerkkeihin tuon osoitteen! Voi miten hienoja raportteja kirjoitankaan tästälähtien töissäni. Oikeasti.

Vierailija

Kokeilin tehdä kuorimattomista jyvistä popparia joskus 14-vuotiaana, mutta pieniksi jäivät (+ se kuori oli aika ikävä).

Luin niksipirkasta että popcornin voi kastella jos se ei poksahda. Tein näin mutta pieniä tuli. Tulee mieleen että kuoren vettyessä se pehmenee ja täten poppari ei saa kovin kummasti painetta. Kuitenkin jyvän päästä alkio vetää luultavásti kapillaari-imullaan vettä jyvän sisään jolloin painetta voi syntyä toisin kuin aivan kuivaan. tai sitten jyvä ottaa todella hitaasti vettä päädyn kautta ja olisi pitänyt antaa olla enemmän aikaa.
Itseasiassa Kuvaajat kuoren lujuus ja sisuksen kosteus voivat olla ajanfunktiona portaallisia, jolloin eri pituisilla liotuksilla voisi saada vaihtelevia tuloksia. Mene ja tiedä.

Vierailija
Anti-static
Outo koni popsi koko popcorni korin!



-Vasta omenasta nasta nanna!

nm
Maissinjyvässä oleva vesi synnyttää kuumennettaessa suuren paineen ja kun kuori antaa periksi....

On muuten huomattavan suuri paine. Olikohan se kymmenien tai jopa sadan barin luokkaa. Ne eivät kuitenkaan poksahda kovasti, koska tilavuus on niin pieni.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4707
Liittynyt18.2.2006

Ainakin riisistä myös saa pop cornin kaltaista samoin keinoin, mutten tiedä onnistuuko muitten lajien jyvien suhteen. Täytynee olla se tietty kovuus ja varmaankin tärkkelyspitoisuuskin sitten niissä...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Uusimmat

Suosituimmat