Mistä hauskasta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kommentit (6)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18361
Liittynyt16.3.2005

Jahas, ei sitten olleet kylän kokit paikalla. Höh.

Vaan tämä likkapa tekaisi sitten ihan näppikopelolla sellaiset soossit, jotta nam.

Kilon verran tuota villisikaa ilman ihran kiertämääkään - riistan läski kun kuulemma voipi olla melkosen huikea makupläjäys, niin suoritin riisumistoimet huolella.
Paloiksi ja pannulle ameriikanpekonin kanssa kärtsäytymään...
uunivuokaan nakkelin palaset ja sekaan porkkanoita, omenalohkoja, sipulia ja muutama krouvimpi palanen valkosipulia...
vettä, suolaa tietty (meri sellaista), pippuria ja muutama laakerinlehti...
ja eiku kolmeksi tunniksi uuniin muhiloitumaan

Nyt on jälellä enää leivänpaloilla puhtaaksi nuoltu vuoka

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vierailija
DedMoroz
Basilikaporkkanoita, enpä ole kokeillut, rakuunan kanssa kylläkin.
Kyselin jo jossain aiemmin - kai - onkos maa-artisokasta syötäväksi? Minulla kun on niitä tuolla rivissä kasa. Vai onko parempi vain antaa kukkana koreilla? Niin, jotta josko joku osaisi kokemuksen perustuen antaa jotain lausuntoa aiheesta, niin olisin otettu. Kiitos.

Kyllä niitä voi syödä, itse söin juhlissa pari vuotta sitten HERKULLISTA maa-artisokkakeittoa(kuolaa näppäimistölle).

Vierailija

UP!

Mukavaa kun joku muistaa sen pääelinkeinonkin eli sen mitä syömme. Silläkin on tietysti merkitystä että miten syö (vrt. mottoni tuossa alimpana) ja missä ja kenen valmistamaa ja kenen seurassa vaiko ihan ypönä. Lukaisin koko threadin tässä illan mittaan perunoita keittäessäni ja taas viimesyksyisiä sieniä liottaessani ja tulin kovin hymyilevälle, ellen peräti tyytyväiselle tuulelle kaikista mainioista viesteistä. Kaikki puhuttelivat omilla tavoillaan, mutta erityisesti nyt kiinnostuin siitä miten luovuus kukoistaa ja miten kirjoittajien ketjumme on ymmärtänyt sen, miten vähän oikeastaan tarvitaan niitä reseptejä milligrammamittoineen.

Sama pätee myös kielenkäyttöön - kokemus ja hyvät keittiötavat riittävät, vaikka uskallustakin tarvitaan. Maku ei kehity ellei itse koe millainen jälkimaku omista keitoksista ja kehitelmistä jää - itselle tai toiselle.
--------------
Kun valmistan esim. spagettikastiketta, on tarkoituskin että se on joka kerralla hieman tai radikaalimminkin eri makuista. Siksi teen sen aina itse. Aikaahan siinä tietysti kuluu, mutta maistelukin on nautinnollista!

Kohti täydellisyyttä jota ei koskaan saavuta? Jokainen ateria erilainen? Elämän perusasioitten etsiminen on Suurta Seikkailua! Viikonlopun (yllätys, DM) villisiasta myöhemmin, mutta eilen tein 400 gramman naudan paistijauhelihasta kaksi eri satsia, josta toisen erän maustoin kahdella viipaloidulla jalopenolla, salottisipulimurskan kera kuullotetulla valkosipulilla ja runsaalla rouhitulla pippurisekoituksella. Kattilaan jo valmiiksi puolikas kasvisliemi- ja lihaliemikuutiot ja suurustus kukkurallisella vehnäjauholusikallisella. Kun jauheliha oli oikein kunnolla ruskistunut ja sipulisatsikin kattilassa, aineet sekoitettu, pikkupurkki tomaattipyreetä joukkoon ja muhimaan kera vähän jo kuivahtaneeksi päässeen sinihomejuustopalan. Ja puoli desiä kermaa... teelusikallinen kapriksia ja viisi viipaloitua tummaa, kivetöntä oliivia.

Toinen puolikas sai mukaansa tunnin verran liotettuja haaparouskuja ja toisen kuullotetun salottisipulin, silputtuina siis ja sienetkin toki paistettuina. Vuoden vanhaa tattirouhetta mauksi ruokalusikallinen, ei lihalientä eikä valkosipulia, pippuriksi vain ripaus valkosellaista eikä tomaattia lainkaan. Kuivattua kirveliä sitten kun kaikki on kattilassa (jossa valmiina jo suurustettu, ruskistamaton kastike) mössön päälle ja - muhimaan! Suolaa ei tarvinnut lisätä, kiitos rouskujen. Ja se toinen puoli siitä desistä kermaa.

Tavallista tummaa Torino-spagettia, vähän alle al dente ja loppukypsennys oliiviöljyssä niin että kattila on irti keittolevyltä. Vähän basilikaa joukkoon.

Lautaselle viimesyksyistä puolukkahilloa ja punajuurta.

Juomaksi Etchart Rio de Plata Shiraz-Malbec (7 eppee Alkossa).

Musiikkina Wynton Marsalista ja televisio kiinni.

Ja syötyä kiinni kirjaan jossa on hyviä ajatuksia.

Ah nautintoa!

... ei ole niin tärkeää se mitä suuhunsa panee vaan mitä sieltä tulee ulos, ja hyvä ruoka auttaa ymmärtämään tämän!

49
GI-GO on totta!

Vierailija

... jo 70-luvulta peräisin oleva nörttien lyhenne ilmaisusta Garbage In - Garbage Out!

Ja edellisen lauseen eka virke on jos ei nyt sanatarkasti niin ajatukseltaan sitä mitä eräs juutalainen julisti sapattia rikkoessaan pari tuhatta vuotta sitten. Loppu omaa lisäystäni.

49
masu täynnä ja mieli hyvänä!

Vierailija

Henkilökohtainen tunnustus

Olen harvainaisen iloinen tästä keskusteluketjusta, lienenkö edes tiedostanut tämän tai parin muunkaan threadin arvoa kaikille muille osallistujille tai vaikkapa vain satunnaisille lukijoille, saati itsellenikään.

Hämäläisyys ei ole vika vaan ominaisuus, ja senkin oivaltaa vasta ajan kanssa.

Tuntuu vain niin mukavalle rinnastaa ruuanlaittoa ja elämänasenteita, kokea itse että miksi valtiovierailuillakin aina syödään - aina on syöty, muinaisina aikoina jopa illallisvieraita. Mutta ei enää!

Kielen nautintoja kun voi olla niin monenlaisia!

49
reilun kaupan afrikaffia keittelemässä

Uusimmat

Suosituimmat