Piristyskahvit kannattaa juoda silloin.

Kofeiinin virkistysvaikutus tuntuu sitä selvempänä, mitä väsyneemmäksi ihminen tuntee itsensä. Luonnolliseen vuorokausirytmiin kuuluu väsymyskohtaus kello 13–15 välillä, joten jos tapaa juoda kahvia, keitellä kannattaa ainakin silloin. Rytmistä kertoi fysiologi Tarja Stenberg.

Reseptin tarjoaa Soppa365: Maailman paras jääkahvi

-:)lauri
Seuraa 
Viestejä27604
Liittynyt13.5.2005

klo 13–15

jussipussi 22.12.2014 klo 21:31 Entä jos ottaisikin tuolloin nokkaunet kahvin sijasta? Kummassa olisi kokonaisvaikutus jaksamisen suhteen parempi? Jos elimistö indikoi väsymystä miksi neidän pitää/pitäisi ehdoin tahdoin änkyröidä vastaan? Tuohon aikaan myös kehon lämpötila on alhainen, älyllinen ja fyssinen suorituskyky normaalia alempi joten erinomainen aika ja paikka nokkaunille. Olettaen, että osa ihmisistä ovat illan virkkuja, he ovat paremmassa vedossa väsyneenä tai päivän mittaan eri...
Lue kommentti

Riittoisampi keskustelukumppani.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä38013
Liittynyt6.12.2009

klo 13–15

Entä jos ottaisikin tuolloin nokkaunet kahvin sijasta? Kummassa olisi kokonaisvaikutus jaksamisen suhteen parempi? Jos elimistö indikoi väsymystä miksi neidän pitää/pitäisi ehdoin tahdoin änkyröidä vastaan? Tuohon aikaan myös kehon lämpötila on alhainen, älyllinen ja fyssinen suorituskyky normaalia alempi joten erinomainen aika ja paikka nokkaunille.
Lue kommentti

Yhden löytö on kahden onni.

Mantelin piilotuksella on pitkät juurensa antiikissa, mutta Suomeen se rantautui vasta riisipuuron mukana Ruotsista 1800-luvulla. Mantelin saaminen on liitetty erityisesti naima- tai vauvaonneen. Jolle manteli syödessä sattuu, sen häät vietetään seuraavan vuoden aikana, raportoi tutkija Juha Nirkko Kansanrunousarkiston kokoelmista. Yksi naimaikäinen per joulupöytä lienee ollut normimäärä. Siksi vain yksi manteli. Useampi olisi vienyt uskottavuutta.

Reseptin tarjoaa Soppa365: Mantelinen riisipuuro ja puolukkakeitto

Muuten kinkku kuivuu.

Kypsyessä pinnan lämpö siirtyy lihan keskiosaan. Jos sen ja pinnan lämpöero kasvaa liian suureksi, vesi karkaa lihassyistä liian aikaisin. Mitä isompi kinkku sitä matalampi lämpö, vinkkasi lihaprofessori Eero Puolanne.

Reseptin tarjoaa Soppa365: Kuorrutettu kinkku