Tutkija tai tietokirjoittaja, tee hyvä tiedejuttu.

Hyvä tiedeartikkeli tarjoaa uutta tietoa ja ajattelemisen aihetta. Se yllättää ja viihdyttää. Siinä on tarinallista otetta ja imua. Se koskettaa, ehkä kiihdyttääkin.

Kirjoita siis tiedejuttu, joka iskee lukijan aivoihin ja sydämeen.

Voit käsitellä mitä tahansa tieteenalaa. Voit kertoa tieteen tuloksista, tekijöistä, historiasta, tulevaisuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailun järjestävät Tiede-lehti ja lehden julkaisijayhdistys Tieteen tiedotus ry.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kilpailuaika päättyy 21.6.2018.

 

Palkinnot

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: 3 000, 2 000 ja 1 000 euroa.

Palkintolautakunta

Paula Havaste, filosofian tohtori, Lauri Reuter, biotekniikan tohtori ja Jukka Ruukki, päätoimittaja.

Tulokset

Voittaja-artikkeli julkaistaan Tiede-lehden numerossa 12, joka ilmestyy 17.10. Kaksi muuta palkittua julkaistaan myöhemmin.

Muista mahdollisesti julkaistavista artikkeleista maksetaan kirjoituspalkkio.

Osallistumisohjeet

Kilpailuartikkelin maksimipituus on 15 000 merkkiä.

Lähetä valmis artikkeli Word-tiedostona sähköpostiosoitteeseen tiede.kirjoituskilpailu@sanoma.com

Liitä mukaan henkilö- ja yhteystietosi.

Kirjoitus hyväksytään mukaan kilpailuun ja voittajien artikkelit julkaistaan sillä ehdolla, että Sanoma Media Finland Oy saa aineistoon ensijulkaisuoikeuden* ja kaikki taloudelliset oikeudet.

Artikkelin on oltava perillä 21.6. 2018.

 

* Tämä tarkoittaa sitä, että aineisto voidaan rajoituksetta julkaista, välittää ja muutoin saattaa yleisön saataville eri kanavissa ja sisältöympäristöissä. Aineistosta voidaan myös valmistaa kappaleita esim. tallentamalla tai kopioimalla. Aineistoa voidaan tarvittaessa editoida hyvän tavan mukaisesti ja Sanoma Media Finland Oy:llä on oikeus luovuttaa edellä tarkoitetut oikeutensa edelleen. Moraaliset oikeudet säilyvät tekijällä. Tämä tarkoittaa sitä, että tekijä mainitaan hyvän tavan mukaisesti aineistoa käytettäessä, eikä teosta muuteta tekijää loukkaavalla tavalla tai julkaista tavalla tai ympäristössä, joka on tekijää loukkaava. Aineiston lähettäjä luovuttaa kirjoituskilpailuun osallistuessaan kaikki edellä tarkoitetut oikeudet Sanoma Media Finland Oy:lle ja vastaa siitä, että hänellä on oikeus luovuttaa edellä tarkoitetut oikeudet Sanoma Media Finland Oy:lle.

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

Enpä viitsi osallistua, tyhjän saa pyytämättäkin.

Kun katsoo palkintolautakuntaa:

Paula Havaste, kirjallisuuden tohtori ja Heurekan tuottaja. Heurekaa olen arvostellut vuosia, en laskisi lapsiani sinne.

Lauri Reuter, biotekniikan tohtori, tuskinpa arvostaa teknisiä tieteitä. Voisin tietenkin kirjoittaa pöpöistä, työskentelin tutkijana 8 vuotta Kemiran Espoon tutkimuskeskuksen biologian ja mikrobiologian sekä orgaanisen kemian jaostoilla.

Jukka Ruukki, "Tieteen" päätoimittaja, arvostelin rankasti aikoinaan. Nyt tosin olen oppinut arvostamaan, terveitä mielipiteitä kolumneissaan.

Mutta. "Nomen est omen", olen täysboikotissa sekä Erkon että Relanderin (Otava) medioissa ja vihervasemmisto on heittänyt niin paljon paskaa niskaani, ettei sen alta erotu. Poliittisesti "väärissä" puolueissa. Olisi suoranainen ihme jos kirjoitustani ei heitettäisi roskikseen heti kun nimeni vilahtaa siellä.

Miksi nähdä vaivaa turhan takia ja pettyä ja vihastua entistä enemmän? Jos kilpailuun voisi osallistua nimimerkillä ja paljastaa oikean henkilöllisyyden vasta valinnan tapahduttua, saattaisin harkita. Noin yleisenä kysymyksenä, voiko osallistua useammalla kirjoituksella? (tällä vain teoreettista mielenkiintoa). Siis em. tavallahan osallistutaan kirjojen kirjoituskilpailuhin, niin ei nimi pääse haittaamaan arvostelua.

  • ylös 9
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla