Tiede 4/2021 nyt digissä.

”Mitä jos Suomi ilmastonmuutosta torjuakseen lopettaisi hakkuut tykkänään tai vähentäisi niitä olennaisesti? Kiittäisikö ilmasto, kasvaisiko
globaali hiilinielu?”, kysyy Jukka Ruukki pääkirjoituksessa.

 

Lisäksi kerromme muun muassa näistä aiheista:

Väkivallan peruskoulu käydään kotona 

Ihmisellä ei ole erityistä väkivaltageeniä, mutta kovat vanhemmat kierrättävät oman käytöksensä lapsilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Verkkokauppa vasta lähti kasvuun

Koronavuosi nosti verkkomyynnin kaikkien aikojen ennätykseen. Se oli vain alkusoittoa tulevasta.

Vaali tasapainoasi

Kyky pysyä pystyssä alkaa heikentyä jo parikymppisenä. Yksinkertainen testi kertoo, miten vakaasti itse seisot.

Kuolema kylvää elämää

Luonnossa toisen kuolema on sananmukaisesti toisen elämä. Eläinten raadot ruokkivat valtavan kirjon lajeja.

Pehmeät robotit tulevat

Joustavaliikkeisiä, lempeäotteisia apulaisia tarvitaan niin pelastustehtävissä kuin tehtaiden pakkauslinjoilla.

Euroopan onnekkain maa

Sveitsi sai rakentua rauhassa omaperäiseksi valtioksi. Kiitokset kuuluvat keskiajan avarahenkisille jukuripäille.

Magneettikeikaus hävitti neandertalit

Maan magneettisten napojen kääntyminen päälaelleen laukaisi sukupuuttojen aallon.

Eläimissä satoja koronankantajia

Moni kotieläin voi toimia uusien koronavirusten hautomona.

Asutetaan pikkuplaneetta Ceres

Asteroidivyöhyke olisi oiva kohde siirtokunnalle, sanoo suomalainen astrofyysikko.

Miksi kevätkukka on valkoinen tai keltainen?

+20 muuta kysymystä keväästä.

Katastrofi pistää maailman uusiksi

Kohtalokkainta on, jos ihmiskunnalta katoaa muisti tai tulevaisuuden toivo.

Mökille ja saunaan

Asumuksen nimi syntyi, ennen kuin mökkeilystä oli tietoakaan.

 

Jos olet Sanoman jonkin aikakauslehden tilaaja, voit lukea uusimman numeron jutut Sanoman Digilehdet-palvelussa. Aktivoi tilaukseesi kuuluva digioikeus osoitteessa https://oma.sanoma.fi/aktivoi/digilehdet.

Pääset lukemaan jutut klikkaamalla niiden otsikoita.

 

Deimos
Seuraa 
Viestejä24021

Deimos kirjoitti:
Henkinen pahoinvointi on varmaan  yksi syy väkivallan lisääntymiseen. Ja siihen liitettynä huumausaineet mukaan lukien alkoholi. Alkoholi on varmasti osallisena useaan pahoinpitelyyn ja myös henkirikoksiin. Myös moni huumausaineita käyttävä on sekakäyttäjä ja sen seurauksena täysin arvaamaton. Jotenkin yhteiskunta on muuttunut hyvin turvattomaksi ja jättää nuoria sekä ongelmaisia ihmisiä yksin. Apua on vaikea saada mielenterveysongelmiin tai myös päihdeongelmiin. Korona tulee jättämään jälkensä ihmisiin vaikka sen leviäminen saataisiinkin kuriin. 

Katselin pari päivää sitten parvekkeeltani pihaa. Parkkialueelta käveli mies todella ison keittiöveitsen kanssa. En tiedä mitä hänellä oli mielessä ja päätin että en puutu asiaan. Mielessä kävi soittaa poliiseille mutta arvelin miehen kuitenkin katoavan ennen poliisien paikalle tuloa. Samaan aikaan oli poliisilla iso operaatio muutaman kilometrin päässä epäillyn aseen takia.

Artikkeli taitaa olla maksumuurin takan tai pitäisi ostaa lehti. En pääse juttua lukemaan ja en sen tarkemmin tiedä sisältöä.

Suomi on köyhtynyt koko ajan ja tämä alkoi 90-luvun lamasta. Sen jälkeen ei ole toipumista tapahtunut. Suomesta katoavat työpaikat kun yritykset investoivat ulkomaille mieluummin kuin Suomeen. Suomassa oli 2019 noin 424 000 ulkomaalaista. Ei tietoa kuinka moni heistä kävi töissä. Tottakai tilanne huononee koko ajan kun ulkomaalaisia ei saa mitenkään integroitua yhteiskuntaan. Osalla ei ole mitään halua siihen edes. Elämme velalla ja Suomella ei ole varaa edes hoitaa omia kansalaisiaan. Syntyvyys on laskenut kantaväestön keskuudessa. Sinänsä jännä juttu että se sitä on voinut seurata vuosikymmenien ajan ja sille ei ole tehty mitään. Kun omat kansalaiset voivat huonosti niin se näkyy kielteisenä suhtautumisena ulkomaalaisiin. Osa on turvapaikkansa varmasti ansainnut mutta seassa on myös vapaamatkustajia eli niitä jotka tulevat vain sosiaalihuollon takia. On selvää että vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset on syytä poistaa maasta.
Asia on monimutkainen ja käynnissä on suuri kansainvaellus. Rauhaton Lähi-Itä ja Afrikan maat johtaa siihen että väkeä noilta alueilta tulee Eurooppaan. Amerikoissa sama ilmiö jossa köyhyyttä pakenee ihmisiä Yhdysvaltoihin.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä33197

Goswell kirjoitti:

Tämä on äärimmäisen helppoa, ihmisillä on paha olla, ihmiset tungetaan asumisoloihin jotka ei voi olla tuottamatta negatiivisiä seurauksia, ihmiset kököttävät kuin kanat munitushäkeissään.

Ihmisiltä myös vaaditaan töissä mielettömästi jotta se pikkuruinen osa porukkaa voi elvistellä omaisuudellaan. 

Miksi tätä pitää edes miettiä mistä väkivalta kumpuaa.

Noo, on siinä pari muutakin juttua tietysti.

Kyllä nuo asumisolotkin varmasti paljon vaikuttavat, tosin en osaa sanoa asiasta kuin omalla kohdallani. Aina aiemmin olen asunut kaupunkien keskustoissa, jossa aistiärsykkeitä on vuorokauden ympäri, naapurit, kulkuneuvojen äänet, ym. mutta nyt maaseudulle muutettuani vasta olen ymmärtänyt niiden merkityksen. Tosin täällä ahdisti aluksi, ensimmäisen puolen vuoden ajan täydellinen hiljaisuus, varsinkin talvella kun luonnonääniä ei kuule, eikä ole naapureita, mutta nyt huomaan, että se on oikeasti äärimmäinen rikkaus. Vasta nyt kevään koittaessa luonnonäänet alkavat pikku hiljaa palailla kun luonto herää taas eloon ja sen olen huomannut, että en viihdy enää ollenkaan kaupunkiasunnolla, vaan siellä tulee stressaava olo jo vuorokaudessa, joka johtuu pääosin juuri melusta ja muista ihmisistä. Sen voin rehellisesti myös sanoa, että maalle muuttaminen on tähänastisen elämäni yksi parhaista päätöksistä, enkä usko, että olen muuttamassa takaisin kaupunkiin kovinkaan pian, jos koskaan.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sisältö jatkuu mainoksen alla