Keskenmenoja on uuden tutkimuksen mukaan enemmän kuin raskauksia.

Uuden tutkimuksen mukaan naisilla on elämänsä aikana enemmän keskenmenoja kuin synnytyksiä. Keskenmeno on siis pikemminkin sääntö kuin poikkeus, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Näin on varsinkin, jos lasketaan mukaan varhaiset keskenmenot, jotka usein tapahtuvat ennen kuin nainen edes huomaa raskauden alkaneen. Usein hedelmöitynyt munasolu kiinnittyy kohtuun, mutta kohdun solut eivät hyväksy sitä eikä raskaus käynnisty.

Sikiö ja äiti kiistelevät esimerkiksi ravinnosta. Ihmisalkiot ovatkin kehittyneet tunkeutumaan lähes vaarallisen syvälle äidin kohtuun ravintoa saadakseen.Kohdun solut taas pyrkivät varmistamaan äidin terveyden.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyse on konfliktista äidin ja isän geenien välillä. Molemmat haluavat jatkua, vaikka sitten toisen kustannuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uudet tutkimukset ovat paljastaneet, miten kohdun mekanismit ovat ajan myötä jalostaneet taisteluista yhteistyötä. Kohdun limakalvon solut tekevät laaduntarkistuksen alkiolle, ennen kuin sallivat istukan muodostumisen.

Jos alkio on liian aggressiivinen, kohtu poistaa sen lohkaisemalla limakalvonsa samaan tapaan kuin kuukautiskierrossa. Sopivan innokkaat alkiot otetaan vastaan, ja raskaus alkaa.

Kuukautiskierto turvaa naista liian tunkeutuvilta alkioilta, koska suuri osa kohdun limakalvoa lähtökohtaisesti poistuu aina kuukautisten mukana. Alkion täytyy erikseen vakuuttaa kohdun solut sopivuudestaan.

Kohdun solut kestävät alkion aiheuttamaa stressiä kärsivällisesti, mutta ylittäessään tietyn pisteen stressi laukaisee keskenmenon.

Kysely

Onko sinulla tai kumppanillasi ollut keskenmeno?

On ollut.
On ollut.
40.7%
Ei tietääkseni.
Ei tietääkseni.
36.2%
On ollut useita.
On ollut useita.
23.0%
Ääniä yhteensä: 113
Sisältö jatkuu mainoksen alla