Tehotuotantoa vastaan

Monet rakastavat eläimiä mutta silti syövät tehotuotettua lihaa. Tehotuotannossa eläimiä pidetään keskitysleirimäisissä oloissa, koska näin voidaan tuottaa lihaa tehokkaasti ja halvalla.

Yhdysvaltalainen Jonathan Safran Foer vieraili tehotuottoloissa ja luopui lihasta. Eläimiä pakkoruokitaan, pidetään ahtaissa tiloissa, pumpataan täyteen lääkkeitä ja ylipäänsä kohdellaan kuin esineitä. Työntekijöiksi otetaan köyhiä maahanmuuttajia, ja harva kestää menoa kuukautta kauempaa.

Tehotuotannon seuraukset ulottuvat kaikkialle. Antibiooteilla lääkittyjen eläinten liha heikentää myös kuluttajien vastustuskykyä, eläinten valtavat ulostemäärät vaikuttavat ilmastoon, ja eläimille syötetyt viljavuoret ovat pois nälkäänäkeviltä ihmisiltä. Ainoa hyötyjä on lihateollisuus, jolla on valtaa salata ja vääristellä tietoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiantuntevasti ja koskettavasti kirjoitetusta kirjasta on tullut maailmanlaajuinen bestseller. Lihateollisuuden paljastumisen pelko ei ole aiheeton, sillä moni lukija on pannut ruokavalionsa remonttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekka Wahlstedt
Kirjoittaja on kriitikko ja vapaa toimittaja.

Atena 2011
400 s
9789517966801

Sisältö jatkuu mainoksen alla