Miten numeromystiikka toimii, mitä Abraxas tai Agartha oikein ovat, mitä natsit tekivät Antarktiksella? Vastaukset löytyvät Kaiken Oudon Ensyklopediasta. Siinä esitellään historiallisia tapahtumia ja liikkeitä, uskomuksia, kaupunkitaruja ja tieteellisiä huijauksia, jotka asettuvat useimpien pääkopassa sinne X-arkiston suunnalle. Luullakseni.


Tietokirjoittaja ja tiedetoimittaja Jani Kaaron kokoama käsikirja on mainiota luettavaa yhtälailla kummitusjuttujen ystäville, oudoista historiallisista henkilöistä ja väitteistä pitäville kuin henkimaailmasta ja okkultismista kiinnostuneillekin. Graalin maljan, kuuhuijauksen ja Beatles-salaliiton lomasta löytyy myös Suomen kuuluisin poltergeist-ilmiö, joka tapahtui Mäkkylässä 1940-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Osa kirjan tapauksista saa järkevän selityksen, osa jää avoimiksi. Outoutta vaikuttaakin olevan kahta lajia: mielikuvituksellisten huijausten lisäksi outoja ovat enemmistölle vieraat asiat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarinoille kadonneista mantereista ja muinaisista avaruusolennoista ei oikein ole sijaa arjessa, mutta kirjana ne ovat sitä kiehtovampia, mitä oudommilta ne tuntuvat.


TUUKKA PERHONIEMI


Kirjoittaja on Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan planetaario-ohjaaja.

BTJ Kustannus 2009
180 s
9789516927315

Sisältö jatkuu mainoksen alla