Tässä yllättävä esimerkki siitä, missä painotuote vielä päihittää sähköisen välineen. Maapallon maisemista kiinnostuneena olen viettänyt erinäisen tunnin tietokoneella selaillen Google Earthin vaihtelevanlaatuisia satelliittinäkymiä ja vertaillen niitä sylissä pitämääni karttakirjaan. Tämä kirja tekee rinnastukset puolestani, ja kuvien laatu on varsinkin laajoissa yleisnäkymissä Googleen verrattuna ylivertainen.

Kirjan perusherkkua ovat yli 70 aukeamaa, joiden vasemmalla sivulla on mantereen osan kartta ja oikealla sivulla satelliittinäkymä täsmälleen samana projektiona. Vertailua helpottaa kumpaankin kuvaan sijoitettu kohdistusristien verkko. Tarkkaan tiiraillen esimerkiksi kaupunkien paikat erottuvat harmahtavina läikkinä yllättävän kaukaakin avaruudesta. Ja eri vesialueet, kasvillisuusalueet ja vuoristot näkyvät tietysti komeina.

Kirjassa on on lisäksi luonnonihmeistä ja kulttuurimaisemista kuvapareja, jotka muodostuvat satelliittikuvista ja tietokoneella kolmiulotteiseksi rakennetuista viistoprojektioista. Jännittävät näkymät ulottuvat Niagaran putouksista Kolmen rotkon patoon, Mount Everestistä Mekkaan.

PETRI RIIKONEN


Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Affecto Finland Oy ja Karttakeskus 2007
360 s
9789515930767

Sisältö jatkuu mainoksen alla