Sisupussin pitkä historia

Poika, josta ei ikinä pitänyt tulla mitään, on tehnyt enemmän kuin moni meistä.
Kun Stephen Hawking oli 12, kaksi hänen kaveriaan löi karkkipussista vetoa, tulisiko hänestä ikinä mitään. 21-vuotiaana hän kuuli sairastavansa liikehermoja tuhoavaa als-tautia ja kuolevansa muutamassa vuodessa.

Nyt Hawking on 70 ja maailman tunnetuin fyysikko. Hän on pyörätuolissaan reissannut Antarktiksella ja Pääsiäissaarilla, tehnyt painottomuuslennon, esiintynyt elokuvassa, Star Trekissä ja Simpsoneissa. Hän on pitänyt puhesyntetisaattorillaan satamäärin luentoja ja saanut kasapäin prenikoita.

Hawking ansioitui mustien aukkojen tutkijana; aukosta lähtevä säteily kantaa hänen nimeään. Maailmankaikkeus innostaa häntä, ja sen vaiheita kuvaava Ajan lyhyt historia on maailman menestynein tietokirja. Eniten Hawking lienee hyödyttänyt tiedettä keulakuvana ja valistajana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tietokirjailija Kitty Ferguson tuntee Hawkingin hyvin. Ehkä liiankin hyvin. Hän kirjaa Hawkingin ansiot pikkutarkasti ja paikoin liioittelee tämän merkitystä tieteilijänä. Mutta fysiikan hän selättää ja piirtää myös kiinnostavan kuvan huumorintajuisesta jääräpäästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuula Koukku

WSOY 2012
442 s
978-951-0-39327-7

Sisältö jatkuu mainoksen alla