Millaista eläintä syöt?

Tieto-Finlandialla juuri palkittu kirja muistuttaa, että harva osaa yhdistää ruokalautasella höyryävää kyljystä elävään ja tuntevaan eläimeen. Ihmiset suhtautuvat sitä huolettomammin lihan syömiseen, mitä vähemmän he ovat tekemisissä tuotantoeläinten kanssa.

Elina Lappalainen vierailee navetoissa, kanaloissa ja sikaloissa ja raportoi moralisoimatta, miten lautaselle päätynyt lihakimpale on elänyt elämänsä.

Tuotanto on teknistynyt niin, että esimerkiksi heikkokuntoisia untuvikkoja kuljetetaan kuin esineitä liukuhihnalla koneeseen, joka jauhaa ne tasaiseksi lihamassaksi. Luomussa eläintä kohdellaan tuntevana olentona ja se saa toteuttaa luonnollisia vaistojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirja herättää nuukimmankin huomaamaan, että lautaselle päätyvän kanan tai possun eläinarvo on monin verroin tärkeämpi kuin luomuun sijoitettu taloudellinen arvo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekka Wahlstedt

Atena 2012
355 s
9789517968430

Sisältö jatkuu mainoksen alla