Ajattelu palkitsee

Presidenttimme tykkää sudokuista, mutta hyväksi ne ovat kansallekin. Kun sinulla on ongelma, tutustu siihen tarkoin ja pähkäile asiaa eri kanteilta. Sitten pidä tauko ja nollaa aivosi sudokuilla, kännykkäpelillä tai millä vaan, joka vaatii keskittymistä. Kun palaat tehtävääsi, huomaat, kuinka ideat virtaavat. Konstin nimi on ”kuuntele hiljaista tyyppiä”.

Lauri Järvilehto, filosofian tutkija ja kouluttaja, perehdyttää mielen toimintaan ja ajattelun lajeihin logiikasta intuitioon, luovuudesta flowhun. Erityyppisin ajatusharjoittein teoriasta tehdään totta. Kun opit hallitsemaan ajatteluasi, saat enemmän aikaan ja vältyt stressiltä. Mikä tärkeämpää, Järvilehto painottaa, voit olla onnellisempi, eli arjestasi tulee merkityksellistä ja tasapainoista.

Vaikka Platonitta ei selvitä, kirja on juuri tätä päivää. Järvilehto viittaa uusimpiin tutkimuksiin ja laajentaa neuvovalikkonsa ajattelun ulkoistamiseen asti. Ajatteluprosessien kannalta on yhdentekevää, onko tarvitsemasi informaatio pääkopassa, paperilla vai internetpilvessä, kunhan saat sen äkkiä käyttöön. Rakenna siis älypuhelimeesi hyvä verkkomuisti!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuula Koukku

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tammi 2012
224 s
978-951-31-6484-3

Sisältö jatkuu mainoksen alla