Happikin väljähdyttää hitaasti. Kuva: iStock
Happikin väljähdyttää hitaasti. Kuva: iStock

Ei, ellei korkkia avata.

Tislauksen jälkeen viskiä kypsytetään tammitynnyrissä vähintään kolme vuotta. Tynnyrikypsytyksen aikana viskin aromi kehittyy. Kypsytyksen jälkeen viski pullotetaan.

Jos pulloa säilytetään kuten kuuluu eli pimeässä ja viileässä, muutoksia ei tapahdu, ennen kuin pullo avataan. Senkin jälkeen maku pysyy lähes samanlaisena, kunnes alkaa pitkän ajan päästä hiljalleen väljähtyä pulloon päässeen hapen takia. Hapettumisen lisäksi aromit haihtuvat.

Vastaajana Pekka Lehtonen,

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

analyyttisen kemian dosentti, Helsingin yliopisto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Julkaistu Tiede-lehdessä 3/2018

penni
Seuraa 
Viestejä8014

Brainwashed kirjoitti:
Ueberweg kirjoitti:
JeeSe kirjoitti:
Tästä aiheesta voisin ehkä alkaa tehdä syventävää jatkotutkimusta jos saisin siuhen muutaman miljoonan Akatemialta.

Käytännössä Akatemia myöntää tutkimushankkeelle max 500 000 euron rahoituksen ja senkin vain sillä ehdolla, että 30% rahoituksesta tulee jostain muusta lähteestä. Jos onnistut saamaan sen, niin isäntäyliopisto ottaa summasta 60-90% vähän yliopistosta ja tiedekunnasta riippuen. Jäljelle jää 50 000 - 200 000 euroa. Tämän lisäksi akatemia arvioi paitsi tutkimussuunnitelman niin myös hakijan ansiot. Jos vielä vaikuttaa houkuttelevalta/mahdolliselta, niin pistä hakemus sisään. Tämän vuoden osalta deadline on 29.9. 

Hmm, voisin harkita rahoituksen hakemista hankkeelle jossa tutkitaan oluen nauttimisen vaikutuksia työntekoon per se.
Luonnollisesti kuuluisi kuluihin laskettaviksi oluiden lisäksi myös niitten nauttimisen yhteydessä pakolliset tupakat, kohdallani sikarit...

Aah...

😎


Joo, voisit nautiskella erinomaisuudessasi samalla kun halveksit tieteitä ja instituutioita. Tuolla mopopojan erinomaisuudella.

”There is a crack in everything, that’s how the light gets in”
Leonard Cohen

Keijona
Seuraa 
Viestejä35057

Lainaus:
Tästä aiheesta voisin ehkä alkaa tehdä syventävää jatkotutkimusta jos saisin siuhen muutaman miljoonan Akatemialta.

Avustajan paikkailmoituksia odotellessa täytyy vaan ammattitaitoa ylläpitää.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla