Jos ihmiskunta voisi jatkaa elämäänsä auringon sammuttua, energian saanti vaikeutuisi.

Koska lähes kaikki energia on peräisin auringosta, uutta ei syntyisi, joten ihmisten olisi pärjättävä polttoainevarastoillaan.

Kaikilla OECD-mailla on polttoaineiden varmuusvarastoja, mutta määrä vaihtelee maasta toiseen. Suomessa varmuusvarastot kestäisivät nykykulutuksella noin neljä kuukautta, monissa muissa OECD-maissa vähemmän.

Tosiasiassa myös polttoaineiden hyödyntäminen on täysin teoreettista. Niiden muuttaminen käyttökelpoiseksi energiaksi vaatisi sähköenergiaa. Koska sen tuotanto loppuisi heti, polttoainevarastoja ei päästäisi hyödyntämään.


Julkaistu Tiede-lehdessä 2/2006

Vastaaja:


Tapio Pelkonen


tuoteryhmäpäällikkö


Huoltovarmuuskeskus

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Jos aurinko sammuu, kauanko riittää sähköä yhteiskunnan pyörittämiseen?

Vatkain 24.08.2014 klo 12:28 Mutta jos aurinko sammuu, niin ei kai se Marsiin muutto auta? Pitäisi löytää uusi aurinko. Onhan meillä Putler, Uusi Isä Aurinkoinen.
Lue kommentti

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Jos aurinko sammuu, kauanko riittää sähköä yhteiskunnan pyörittämiseen?

Tämä on kyllä typerimpiä vastauksia mitä tällä palstalla on esitetty! Tapiohan on ihan pihalla aiheesta. Jotkut "varmuusvarastot" nyt eivät liity aiheeseen millään tavalla. Jotta siis voitaisiin arvioida kuinka kauan yhteiskunta pysyy pystyssä ilman romahtamista, mutta jos siitä kahdeksan minuutin jälkeen tapahtuvasta globaalista paniikista yhteiskunta selviää romahtamatta — se olisi saavutus jo sinällään koska tässä puhutaan kuitenkin että >99,9 prosenttia maapallon populaatiosta menehtyy...
Lue kommentti

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»