Eivät.

Mitkään mekaaniset tekijät, kuten leikkaaminen tai nyppiminen, eivät vaikuta hiusten kasvunopeuteen tai kasvavan hiuksen laatuun.

Keskimäärin hiukset kasvavat 0,44 millimetriä päivässä ja noin 15 senttimetriä vuodessa. Kasvunopeus on kuitenkin yksilöllinen ja riippuu geeneistä, hormoneista ja päänahan verenkierrosta. Myös vuodenaika vaikuttaa: kesällä hiukset kasvavat nopeammin kuin talvella.


Julkaistu Tiede-lehdessä 8/2007

Vastaaja:


Ulpu Saarialho-Kere


iho- ja sukupuolitautiopin dosentti


Helsingin yliopisto

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1400
Liittynyt26.3.2006

Kasvavatko hiukset leikkaamisen jälkeen nopeammin ja vahvempina?

TOTTA: Hiuksia kasvattavien kannattaa leikkauttaa hiuksensa säännöllisesti. Hiukset haaroittuvat ja kuluvat latvasta. Leikkaamalla pyritään ehtimään tuon haaroittumisen edelle. Ilman leikkaamista hiustenkasvattaja ei oikein saa tulosta aikaan, koska hiukset katkeilevat latvasta. TARUA: Hiusten leikkaaminen nopeuttaa hiusten kasvua. Siinä, että että hiukset kasvaisivat leikkaamalla nopeammin, ei ole mitään perää. Kasvunopeus ja latvojen kunto ovat eri asioita.
Lue kommentti

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10498
Liittynyt20.1.2013

Kasvavatko hiukset leikkaamisen jälkeen nopeammin ja vahvempina?

ROOSTER 23.02.2014 klo 22:42 Brainwashed 23.02.2014 klo 22:33 Ei mitenkään merkittävästi nopeudu hiustenkasvu vaikka vetäisi kaljuksi ja siitä jatkaisi, jos sellaista tarkoitit kysymykselläsi. En ajatellut tätä, uskon kyllä, että kasvu ei leikkaamalla nopeudu. Tarkoitin, että maksimipituutta ei ole mahdollista saavuttaa jos faktoina annetuista tiedoista pidetään kiinni. Heh, luulin että oli sinun ketjualoituksesi ja kysymyksesi, mutta tämähän oli Tiede-lehden jutun jälkipuinteja, eli vastaushan...
Lue kommentti