Eivät.

Mitkään mekaaniset tekijät, kuten leikkaaminen tai nyppiminen, eivät vaikuta hiusten kasvunopeuteen tai kasvavan hiuksen laatuun.

Keskimäärin hiukset kasvavat 0,44 millimetriä päivässä ja noin 15 senttimetriä vuodessa. Kasvunopeus on kuitenkin yksilöllinen ja riippuu geeneistä, hormoneista ja päänahan verenkierrosta. Myös vuodenaika vaikuttaa: kesällä hiukset kasvavat nopeammin kuin talvella.


Julkaistu Tiede-lehdessä 8/2007

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaaja:


Ulpu Saarialho-Kere


iho- ja sukupuolitautiopin dosentti


Helsingin yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1490

TOTTA: Hiuksia kasvattavien kannattaa leikkauttaa hiuksensa säännöllisesti.

Hiukset haaroittuvat ja kuluvat latvasta. Leikkaamalla pyritään ehtimään tuon haaroittumisen edelle. Ilman leikkaamista hiustenkasvattaja ei oikein saa tulosta aikaan, koska hiukset katkeilevat latvasta.

TARUA: Hiusten leikkaaminen nopeuttaa hiusten kasvua.

Siinä, että että hiukset kasvaisivat leikkaamalla nopeammin, ei ole mitään perää. Kasvunopeus ja latvojen kunto ovat eri asioita.

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä17938
ROOSTER

 

Brainwashed

Ei mitenkään merkittävästi nopeudu hiustenkasvu vaikka vetäisi kaljuksi ja siitä jatkaisi, jos sellaista tarkoitit kysymykselläsi.

En ajatellut tätä, uskon kyllä, että kasvu ei leikkaamalla nopeudu.

Tarkoitin, että maksimipituutta ei ole mahdollista saavuttaa jos faktoina annetuista tiedoista pidetään kiinni.

 

 

 

Heh, luulin että oli sinun ketjualoituksesi ja kysymyksesi, mutta tämähän oli Tiede-lehden jutun jälkipuinteja, eli vastaushan oli jo itse jutussa, heh...

 

Sattuipa vain juuri tämä juttu olemaan ns näyteikkunassa, jonka katsoin, ja huomasin itse osallistuneeni jälkipuintiin.

 

”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”
https://juhakemppinen.fi/alkoholismin_keskivaiheet

Sisältö jatkuu mainoksen alla