Riittävät kahdelle. Kuva: Getty Images
Riittävät kahdelle. Kuva: Getty Images

Enempää ei tarvita, koska jälkeläisiä syntyy useimmiten vain yksi kerrallaan.

Nisäkkäillä on parillinen määrä nisiä, ja ne sijaitsevat symmetrisesti vartalon keskilinjan molemmin puolin. Symmetria on geneettisesti niin perusluonteinen ominaisuus, ettei yksi laji hevin pysty hankkiutumaan siitä eroon, vaikka se olisi joskus hyödyllistä. Siksi rintojen määrä ei voi olla yksi tai kolme.

Miksi sitten rintoja on juuri kaksi eikä esimerkiksi neljä tai kuusi?

Kun ihmisen esivanhemmat siirtyivät kävelemään pystyssä, poikasmäärä putosi yhteen tai kahteen. Siksi nisien luonnollinen määrä on kaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muilla eläimillä ei varsinaisesti ole rintoja. Niillä on vain nisät, jotka hieman turpoavat imettämisen aikana. Oman lajimme naisilla sen sijaan on ulkonevat rinnat jo murrosiästä alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luultavasti rinnat liittyvät seksuaalivalintaan. Ne ovat rehellinen signaali hyvästä terveydestä. Niiden kantajalla riittää niukkoinakin aikoina ylimääräistä rasvaa näkyvässä paikassa.

Rintojen synnyn syyksi on ehdotettu myös toimintaa rasvavarastona pahan päivän varalle. Rinnat eivät kuitenkaan ole kovin järkevä paikka kuljettaa rasvaa. Pakarat ja vyötärö ovat ergonomisemmat siihen tarkoitukseen.

Jotkut tutkijat esittävät, että pystykävelyssä rinnoilla olisi kulkua tasapainottava vaikutus, mutta sekin tuntuu aika omituiselta ja kaukaa haetulta.

Vastaajana Esa Hohtola,

eläinfysiologian emeritusprofessori, Oulun yliopisto.

Julkaistu Tiede-lehdessä 12/2019.

 

Toope
Seuraa 
Viestejä28715

Ihminen yleensä saa vain yhden jälkeläisen kerrallaan, jolloin kaksi rintaa riittää ruokkimaan vauvan. Tuplavahingoissahan jo ongelmaa voi tulla, kun maito ei riitä. Yleisesti ottaen insinöörit ovat naisen suunnitelleet varsin hyvin.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Deimos
Seuraa 
Viestejä13341

Käyttäjä4499 kirjoitti:
Kun näin ekan kerran kuvan rintarauhasista, tuntui kuin minussa olisi 2 alienia. Sagittaalitason kuva kun oli tutumpi!

Ajatelkaa, jos ihmisellä olisi 4 kivestä/häpyhuulta. Onneksi... "enempää kuin 2 ei tarvita". No, muodon vuoksi enemmän kuin yksi!
Symmetria...

Sitten on vielä oma lukunsa, rasvan määrä rinnoissa. (Puhumattakaan siitä, että rinnat ovat ylipäänsä olemassa...) Ilman suurtakin rasvamäärää pärjää, onhan olemassa erittäin pienirintaisia naisia. Jos rasvaisuuden etu onkin siinä, että ihminen ovuloi 28 vrk:n välein, siinä missä joku toinen nisäkäs kerran vuodessa... Rasva voi suojata rintatulehduksilta, joille naiset ovat imetyksen aikana alttiita. Tasata rinnan lämpötilaa, jolloin heruminenkin tapahtuu helpommin? Lisätä imetyksen palkitsevuutta sekä äidille että lapselle? Tarjota energiaa siellä, missä sitä imetyksen aikana ehkä enemmän tarvitaan? Miksi muuttaa tätä (oletettua) valmiutta, kun kierto on suhtellisen lyhyt.

Mutta miksei kartuttaa suojaa/paikallista varaenergiaa vasta raskausaikana? Se tuskin olisi suuri panostus.

Kenties "lihavat" rinnat ovat... fenotyypin "ekstentio" ihanteellisesta imetysrinnasta. Onhan sitä koreampaakin nähty, kuin läskirinnat. Esim. lintujen soidinasut. Ne eivät aina välttämättä tipahda pois korvautuakseen.

Tässä vain osa ajatuksista, koska... 😪

👉👽🌸❤🌸👽👈

Moikka, mitäs se "alien"? Onneksi olen mies eikä mitään ihmeellisyyksiä löydy. Penis on aika yksinkertainen kapistus. Miksi luoja luoi teistä naisita niin monimutkaisia?

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Sisältö jatkuu mainoksen alla