Energiansäästölampun polttoikä vaihtelee keskimäärin rajoissa 6 000–20 000 tuntia, ja ostamasi lamppu voi sattua olemaan jakauman alapäässä.

Pakkauksessa ilmoitettu arvioitu kestoaika on mediaani, eli puolet lampuista sammuu ennen sitä ja puolet jatkaa palamista sen jälkeen. Myös sytytyskertojen määrä vaikuttaa kestoon, enemmän kuin hehkulampussa.
Monet energiansäästölamput syttyvät hitaasti, koska niiden on kuumennuttava ensin. Saatavissa on jo myös nopeita lamppuja, jotka syttyvät jopa alle sekunnissa.
Useissa energiansäästölampuissa on sinertävämpi valo kuin hehkulampussa. Sävyyn vaikuttaa lampun värilämpötila.
Tekniikka paranee koko ajan, ja markkinoille tulee lamppuja, jotka ovat ominaisuuksiltaan yhtä hyviä tai parempia kuin hehkulamput. Energiatehokkuudeltaan energiansäästölamput ovat aina hehkulamppuja parempia: ne vähentävät sähkönkulutusta 75–80 prosenttia.

Vastaaja:


Suvi Salmela


materiaalitehokkuuden asiantuntija


Motiva

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä62832
Heksu

Minulta hajosi juuri makuukammarista 3 led-lamppua. Voisin vaikka vannoa, etteivät ole kestäneet vuottakaan - harmi, etten ole tullut laittaneeksi ostopäivää tai -kuittia talteen.

Mikähän on LED lamppujen todellinen käytännön edullisuus ja ekologisuus?

Pistä kuvat myyjäliikkeseen ja valmistajalle. "Diplomattisella saatekirjella" "paska mikä paska"

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62832
Heksu

Minulta hajosi juuri makuukammarista 3 led-lamppua. Voisin vaikka vannoa, etteivät ole kestäneet vuottakaan - harmi, etten ole tullut laittaneeksi ostopäivää tai -kuittia talteen.

Lamput hajosikin sangen näyttävällä tavalla, yksi toisensa jälkeen saatanallisesti pamahtaen. Ilmeisesti kattovalaisimeni konstruktio on sikäli huono, että lamput pääsee kuumenemaan aika tavalla eikä ilma pääse kiertämään kunnolla. Oli sitten käynyt niin, että lampun kannan sisällä olevan pienen piirilevyn juotokset olivat sulaneet ja tinapisarat tekivät piirilevyyn ihan omia kytkentöjä. Tätä olisi ollut vaikea huomata, ellen olisi purkanut lamppuja ja vertaillut piirilevyjä toisiinsa.

Kuinka monta epäkytkentää löydät? :-D

"Lämpömittapistooli" on oiva hankinta. voi kätevästi tsekkailla eri paikkojen/pisteiden lämpötiloja. Hyvänä puolena on se että mittaa tarkasti myös suhteellisen pitkältä.

Hankittu on myös LUX mittari katsotaan onko  valon voimakkuudet lähelläkään suosisteltuja arvoja eri "työskentelypisteissä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla