Peppu kai haluaa startata etuajassa?

Kysyjä pohtii, lämmittääkö kissa kenties lihaksiaan tulevaa ponnistusta varten vai asetteleeko vain tassuja tukevasti maahan.

Takaruumiin heilutusta ei tiettävästi ole tutkittu, mutta sen perusteella, mitä kissojen saalistuksesta muilta osin tiedetään, kysyjän jälkimmäinen veikkaus kuulostaa todennäköiseltä: kissa asettelee tassujaan.

Koska kissat yleensä saalistavat yhdellä loikalla, sen on mentävä täsmälleen oikein. Ennen ponnistusta kannattaa siis varmistaa, ettei takatassun alla ole irtokiveä tai pehmeää maata, joka saisi loikkaajan horjahtamaan tarkasta suunnasta.

Lihasten lämmittelystä ei luultavasti ole kyse, koska muutama pieni liike ei riittäne lämmittämään suuria lihaksia, joilla loikka tehdään.

Vastaajana Helena Telkänranta, eläinten käyttäytymiseen erikoistunut tiedetoimittaja, tietokirjailija ja tutkija

Julkaistu Tiede-lehdessä 9/2014

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1397
Liittynyt26.3.2006

Miksi kissa heiluttaa takaruumistaan juuri ennen hyökkäystä?

Joidenkin mielestä kysymyksessä on kissojenkielinen kysymys näyttääkö peppuni isolta tässä asennossa. Hyvin yleisesti on myös arveltu kissan ravistavan "apinaa selästään". Edellinen loikka on epäonnistunut ja nyt saalistaja haluaa karistaa tuon keskittymistä häiritsevän ajatuksen mielestään.
Lue kommentti

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).