Olut ei parane pullottamisen jälkeen, vaan sen laatu alkaa vähitellen heiketä.

Mallasjuomaa uhkaa hapettumisen lisäksi lasin läpi siilautuva valo. Se käynnistää tuotteessa useita kemiallisia reaktioita, jotka synnyttävät makua heikentäviä rikkiyhdisteitä. Kärsineessä tuotteessa maistuu ”valon maku”, sanovat asiantuntijat.

Pitkäaaltoinen uv-säteily (350-500 nanometriä) altistaa haitallisille reaktioille. Ruskea lasi turvaa parhaiten näiltä säteiltä. Vihreän pullon antama suoja on jo selvästi heikompi. Suomalaisessa oluessa on harvoin ”valon makua”, koska täällä suositaan ruskeita pulloja. Olut on hyvä säilyttää pimeässä ja viileässä.

Julkaistu Tiede 2000-lehdessä 7/1996

Vastaaja:


Hannele Virtanen


Tutkija


VTT:n panimotekniikan jaosto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla