Maapallon nimi on itse asiassa pelkkä Maa.

Pallo-lisäystä ruvettiin käyttämään selvennyksenä vasta myöhemmin, kun ymmärrettiin, että Maa on pallon muotoinen. Ja soikea muoto on löydetty vielä myöhemmin. Soikeus on myös niin vaikea huomata, että sitä ei nimeen ole edes ajateltu.

Vaikka maapallon pinnasta on suurempi osa vettä kuin maata, on pallo kuitenkin melkein yksinomaan kalliota. Avaruudesta katsottuna Maa on kuin leikkipallo, jonka pinta on sateessa vähän kastunut.

Siksi Maa on se oikea nimi, ei Vesi. 

Vastaaja:


Heikki Oja


tähtitieteen dosentti


Helsingin yliopisto

salai
Seuraa 
Viestejä7593
Liittynyt17.3.2005

Miksi planeettamme nimi on maapallo eikä vesisoikio?

"Vaikka maapallon pinnasta on suurempi osa vettä kuin maata, on pallo kuitenkin melkein yksinomaan kalliota. Avaruudesta katsottuna Maa on kuin leikkipallo, jonka pinta on sateessa vähän kastunut." Ei taida kuitenkaan löytyä yhtään kuvaa leikkipallosta, joka näyttäisi lähellekään maapallolta? Oikeastihan maapallo näyttää sinisine merineen (keskisyvyys liki 3,7 km) ja ilmakehineen siniseltä pallolta, kuten tämä: Johon on pintaan maalattu kuvioita. Kuten avataressanikin.
Lue kommentti

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

JPI
Seuraa 
Viestejä26684
Liittynyt5.12.2012

Miksi planeettamme nimi on maapallo eikä vesisoikio?

Eusa 01.06.2014 klo 19:38 Ei kai soikio olisi edes oikea täsmällinen ilmaus vaan ellipsoidi . Soikio on käsittääkseni kaksiulotteisen kuvion nimitys, vrt. ympyrä. Onko pyykkipoima poika? Onko Maapallo pallo? Maapallo on lähes pallon muotoinen, mutta Maapallo ei ole pallo se on Maapallo. Sitäpaitsi vesipalloja on tai voi olla lukemattomia, Maapalloja vain yksi. Onko Earth Maapallo? Onko Tellus Maapallo? On, mutta ei ne ainakaan ole Maa+pallo.
Lue kommentti

3³+4³+5³=6³