Maapallon nimi on itse asiassa pelkkä Maa.

Pallo-lisäystä ruvettiin käyttämään selvennyksenä vasta myöhemmin, kun ymmärrettiin, että Maa on pallon muotoinen. Ja soikea muoto on löydetty vielä myöhemmin. Soikeus on myös niin vaikea huomata, että sitä ei nimeen ole edes ajateltu.

Vaikka maapallon pinnasta on suurempi osa vettä kuin maata, on pallo kuitenkin melkein yksinomaan kalliota. Avaruudesta katsottuna Maa on kuin leikkipallo, jonka pinta on sateessa vähän kastunut.

Siksi Maa on se oikea nimi, ei Vesi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaaja:


Heikki Oja


tähtitieteen dosentti


Helsingin yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä8211

"Vaikka maapallon pinnasta on suurempi osa vettä kuin maata, on pallo kuitenkin melkein yksinomaan kalliota. Avaruudesta katsottuna Maa on kuin leikkipallo, jonka pinta on sateessa vähän kastunut."

Ei taida kuitenkaan löytyä yhtään kuvaa leikkipallosta, joka näyttäisi lähellekään maapallolta?

 

Oikeastihan maapallo näyttää sinisine merineen (keskisyvyys liki 3,7 km) ja ilmakehineen siniseltä pallolta, kuten tämä:

Johon on pintaan maalattu kuvioita.

Kuten avataressanikin.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

JPI
Seuraa 
Viestejä29843
Eusa

Ei kai soikio olisi edes oikea täsmällinen ilmaus vaan ellipsoidi. Soikio on käsittääkseni kaksiulotteisen kuvion nimitys, vrt. ympyrä.

Onko pyykkipoima poika? Onko Maapallo pallo? Maapallo on lähes pallon muotoinen, mutta Maapallo ei ole pallo se on Maapallo. Sitäpaitsi vesipalloja on tai voi olla lukemattomia, Maapalloja vain yksi. Onko Earth Maapallo? Onko Tellus Maapallo? On, mutta ei ne ainakaan ole Maa+pallo.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla