Ennen vanhaan julkiset kirkontornit ilmoittivat täydet, puolet ja varttitunnit, mikä oli yksityiskellojen puuttuessa ainoa tapa mitata aikaa.

Näin saatiin ”välitunnin” mitta, eli aika luennon päättymisestä seuraavan alkuun. Tämän vartin aikana luentosaleja tuuletettiin ja lämmitettiin ja ylioppilaat siirtyivät luentosalista tai kollegiumista toiseen.


Julkaistu Tiede-lehdessä 3/2004

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaaja:


Matti Klinge


historian professori


Helsingin yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Itsellä verkossa kurssit on merkitty verkkoon minutillleen. 

Tyypillisin luentohan on 2x45 min (15 min tauko). Tuossa tulee vartin tauko ennen seuraavaa, jonka aikana voi siirtyä toiselle luennolle. Ihan toimiva. Kysehän on lopulta vain siitä, aikaistetaanko aamua, mikä nyt ei ole niin hirveän oleellinen asia.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10526

Tämä on sellainen tapa, että voisi poistaa. Sipilä varmaan unohti.

Poistolla saavutettaisiin monia etuja. Työaika luennoitsijoilla pitenisi ja muutamalle voitaisiin siis antaa monoa. Samalla opiskeluajat lyhenisivät kun opiskelijat saisivat kerralla täyden annoksen.

Tietenkin asia voitaisiin toisinkin. Otetaan tuo vartti pois palkasta. Turha puhua kokonaispalkkauksesta, kyllä siitäkin voidaan euroja nykiä.

Samalla voitaisiin ottaa käyttöön luentosalin istuimiksi kirkonpenkit. Eivät pystyisi riettaat opiskelijat nukahtelemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla