Oletetaan, että kiinalaisten keskipaino olisi noin 50 kiloa ja kaikki hyppäisivät puolen metrin korkeuteen.

Tähän tarvittaisiin energiaa kolmesataa miljardia joulea.

Suuri tuhannen megawatin ydinvoimala tuottaa tämän verran energiaa viidessä minuutissa. Räjähdyksenä pomppu vastaisi 70 tonnia TNT:tä eli vain hieman yli puolta prosenttia Hiroshiman atomipommista. Suunnilleen saman verran energiaa vapautuu neljän Richterin maanjäristyksessä.

Hypyn vaikutus olisi kuitenkin paljon pienempi kuin vastaavan maanjäristyksen, sillä kiinalaiset ovat levittäytyneet laajalle alueelle.

Vaikka kaikki kiinalaiset kerättäisiin puolen metrin välein rinnakkain ja peräkkäin eli neljä henkilöä neliömetrille, tämäkin vaatisi 300 neliökilometrin suuruisen alueen. Herkät seismometrit toki rekisteröisivät tämänkaltaisen tömähdyksen, mutta ei sillä mitään merkittävää katastrofia saataisi aikaan.


Julkaistu Tiede-lehdessä 9/2005

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaaja:


Hannu Koskinen


avaruusfysiikan professori


Helsingin yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä21488

Varmaan siinä jokunen nilkka nyrjähtäisi.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7656

Ei tuossa sen kummempaa ole kuin siinä, että silta sortuu, kun armeija marssii tahdissa sen yli. Siinä tulee monta lyöntiä samaan aikaan. Sotilasosastoja marssitetaan tahdissa jostain kumman syystä, paitsi silloin, kun ylitetään siltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla