Julkaistu Tiede-lehdessä 10/2008


Jos vahingonilosta saa kunnon käkätykset, terveysvaikutukset lienevät samat kuin muunkin naurun.

Naurusta ei kuitenkaan ole minkään sairauden suoranaiseksi parantajaksi, eikä nauru pidennä ikää, vaikka näin väitetäänkin.

Naurun tiedetään rentouttavan, alentavan verenpainetta, vähentävän allergista kutinaa ja parantavan vastustuskykyä, mutta nämä vaikutukset kestävät yleensä vain vähän kauemmin kuin itse nauru.

Pitkän iän kannalta positiivinen ja valoisa elämänasenne on tärkeämpää kuin nauru sinänsä. Vahingonilo sen sijaan viittaa negatiiviseen elämänasenteeseen ja jopa katkeruuteen. Kyynisyyden ja katkeruuden tiedetään lisäävän riskiä sairastua tiettyihin sairauksiin ja heikentävän myös yleistä elämän laatua.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaaja:


Paavo Kerkkänen


psykologi, huumoritutkija


Joensuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Toisen vahingolle päin naamaa räkättäminen on mielestäni väärin, mutta silloin kun vahingonilo ei oikeasti pääse koskettamaan uhria, en näkisi siinä väärää.

Ketjusta: http://www.tiede.fi/keskustelu/59499/ketju/vahingonilon_ketju

Silloin kun vahingonilon kohteena on joku taho joka edesauttaa sortoa, kurjuutta ja kaikkinaista pahaa maailmassa, silloin kohde on mielestäni sallittua riistaa. Tämmöisiä ovat vaikkapa Ku Klux -klaanilaiset ja natsit.

http://www.tiede.fi/keskustelu/44043/ketju/hitler_huumoria

Nauru on paras ase, ja sitä tulisi käyttää enemmänkin semmoisia tahoja kohtaan jotka pyrkivät tekemään maailmasta vit... öh, viheliäisen paikan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla