Julkaistu Tiede-lehdessä 11/2008

Elintarvike, jota jatkuvasti nauttimalla pääsisi lähimmäksi kysymyksen tavoitetta, voisi olla vähärasvaiseen maitoon keitetty tai sen kera nautittu kaurapuuro.

Sen avulla selviytyisi melko pitkään, sillä maitoon valmistetusta puurosta saisi vähimmäistarpeen verran kaikkea välttämätöntä. Puuroa pitäisi kuitenkin lusikoida 2,5–3 kiloa joka ikinen päivä. Kriittisintä olisi C-vitamiinin saanti, joka riittäisi juuri ja juuri pitämään keripukin loitolla. Varminta olisi nauttia silloin tällöin jälkiruoaksi marjoja tai hedelmiä.

Minimiehdotuksessakin on siis mukana ainakin kahta ainesta: kaurahiutaleita ja maitoa, ja niilläkin on vaikea pärjätä. Ei ole sellaista ihme-elintarviketta, joka yksin antaisi ihanteellisen määrän kaikkia ravintoaineita.

Elimistömme tarvitsee ravinnosta kolmeatoista vitamiinia ja kahtatoista kivennäisainetta. Sen lisäksi sekä omega-6- että omega-3-rasvahapot ja kahdeksan proteiineista saatavaa aminohappoa ovat välttämättömiä. Ruoan pitää sisältää energiaa tarpeen mukaan, ja lisäksi suoli kaipaa sisällökseen imeytymätöntä ravintokuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaaja:
Antti Aro
ravitsemustutkija
eläkkeellä Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston johtajan virasta, Kangasala

Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä27216

No olihan omituinen kysymys!

Kaikki riippuu siitä mitä ruoka-aineella tarkoitetaan. Otetaan kaikista mahdollisista jo olemassaolevat ruoka-aineista ne, joita ihminen tarvitsee ja tehdään niistä sekoitus (sekoitushan esim, myslikin on). Sitten annetaan sille sotkulle nimi superruoka ja meillä on ruoka-aine jota syömällä ihminen tulee toimeen.

3³+4³+5³=6³

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
BCK

 

Ronron

Ihmettelen tuota että miksi nimenomaan vähärasvaiseen maitoon keitetty puuro? Eikö se olisi hyvä saada edes vähän sitä rasvaakin? Siitä tulisi myös energiaa. 

Kaurahiutaleissa on rasvaa, 17 energiaprosenttia tämän mukaan: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=153&

(100 grammassa on yhteensä noin 7 g rasvaa).

Mutta eihän se riitä mihinkään. Suurin osa energiasta pitäisi tulla rasvasta.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla