Sulatus onkin avain. Kuva: Shutterstock
Sulatus onkin avain. Kuva: Shutterstock

Makea ohje on vanhentunut.

Perinteisesti pakastemarjojen sekaan on neuvottu panemaan sokeria, jotta C-vitamiini säilyisi paremmin. Sokerin lisäys on turhaa. Vitamiinit eivät juuri häviä pakastamisen aikana.

Vitamiineja karkaa aina jonkin verran, kun marjoja käsitellään ilman kanssa eli esimerkiksi survotaan tai sekoitetaan.

Pakastemarjoissa on tärkeintä se, miten ne sulatetaan. Erityisesti kuumentaminen vie vitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On suotavaa sulattaa marjat pitämällä ne rasiassaan jääkaapissa yön yli. Toinen tapa on panna ne hetkeksi mikroon, joka käy matalalla teholla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaajana Arja Lyytikäinen,

pääsihteeri, Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

Julkaistu Tiede-lehdessä 11/2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla