Pakkauksen ilmatiiviys suojaa kalojen terveellisyyden kannalta tärkeimpiä ravintoaineita: pitkäketjuisia rasvahappoja, kuten epa:ta eli eikosapentaeenihappoa ja dha:ta eli dokosaheksaeenihappoa.

Happi saisi ne hapettumaan eli härskiintymään nopeasti.

Näitä rasvahappoja on eniten rasvaisessa kalassa, säilykkeissä esimerkiksi sillissä, sardiinissa ja anjoviksessa. Tonnikalasäilykkeessä on niukemmin, koska sen prosessointi pienentää rasvapitoisuutta huomattavasti.

Suomessa kala on lisäksi merkittävä D-vitamiinin lähde. D-vitamiini kestää erilaisia käsittelyjä varsin hyvin. Melko hyvin säilyvät myös muut vitamiinit ja hivenaineet sekä proteiinit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaaja:


Ritva Järvinen


ravitsemustieteen lehtori, dosentti


Itä-Suomen yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla