Tulinen ruoka-annos ei aiheuta kuolemanvaaraa, voimakasta kipua kylläkin.

Sinnikäs ruokailija voi mahdollisesti aiheuttaa itselleen paikallisen hermovaurion. Se johtuu tulisen ruoan sisältämistä kapsaisiineista, chilipippurin luontaisista aromiaineista.

Kapsaisiinit kuuluvat vanillyylirasvahappoihin. Ne tarttuvat elimistössä vanilloidireseptoreihin, mikä johtaa hermoimpulssien välittymiseen keskushermostoon. Syntyy aistimus poltteesta tai hankausvammasta. Kaikkia niitä elimiä tai kudoksia, joissa on näin reagoivia hermopäätteitä, kapsaisiinit ärsyttävät suurina määrinä välittömästi: esimerkiksi ihoa, silmiä, kieltä, nenää ja hengitysteitä. Seuraa muun muassa voimakasta kipua, hillitsemätöntä yskää ja tilapäista näön huononemista. Suuret annokset vaurioittavat hermosoluja.

Vastaaja:


Markku Pasanen


lääkeainetoksikologian professori


Itä-Suomen yliopisto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
L
Seuraa 
Viestejä7979

Neutroni

Kirjoitit:

“Täytyy sanoa, että tuo on jo epäeettisen puoleinen eläinkoe. Mutta chilejä syömällä tuota määrää on melkoisen vaikea saada. Onko se edes suun kautta nautittuna? Kapsaisiini ei käsittääkseni juurikaan imeydy suolistosta eteenpäin.”

Vereniertoon varmaankin ja nukutettuille jyrsijöille. Se oli vaan mun huumoria. Melkoinen homma olisikin tutkijalla survoa merkittäviä määriä rajuimpia chililaatuja oletettavasti vastaanhangoittelevan hiirulaisen pienenpieneen kurkkuun. Jo vaadittavat työkalut luultavasti tuottaisivat kohtalokkaita vammoja jyrsijälle, koita siinä nyt sitten laskeskella prosentteja. Etikasta puhumattakaan.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374
Aweb

Olen huomannut, että jos ruoka on oikein tulista, sen tulee syöneeksi melko nopeasti; helvetillinen polte äkkiä kurkusta alas. 

Jaa, itselläni puolestaan ruuan himo kasvaa voimakkaasti joten sen takia tulista ruokaa tulee ahmittua, kun tulinen ruoka vain maistuu paremmalta tai ainakin sitä syödessä himo kasvaa voimakkaasti. 

Neutronilla oli myös hyvä pointti tuossa, että sinällään jos on syönyt paljon chiliä, niin toleranssi kuumalle ruualle heikkenee. 

Ps. ei itämainen ruoka ole tulista kuin sellaisen ihmisen mielestä, joka ei ole kasvattanut itselleen toleranssia chilille.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla