Julkaistu Tiede-lehdesä 3/2009

Suomalaisten lihankulutuksesta voisi korvata riistalla vain vähän, jos karjanhoidosta jouduttaisiin luopumaan esimerkiksi ilmastopoliittisista syistä tai globaalin elintarvikekriisin takia.Vuotuisen riistasaaliin laskennallinen lihamäärä on runsaat kymmenen miljoonaa kiloa eli kaksi kiloa suomalaista kohden. Se koostuu lähinnä hirvieläimistä, muun riistan osuus on aivan marginaalinen.

Vaikka tuo kahden kilon annos tuplattaisiin – minkä hirvieläinten kanta ehkä juuri ja juuri kestäisi – määrä olisi yhä vain viitisen prosenttia nykyisestä kokonaiskulutuksesta, noin 200 grammasta päivässä.

Vastaaja:


Johanna Torkkel


viestintäpäällikkö


Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä7778

Valistunut ihminen ei syö riistaa, koska sitä ei voi sertifioida luomuksi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Rousseau

No mutta, maahan on elikoita väärällään. Citykaneja, puluja, pullasorsia jne. Aika mielikuvituksetonta jos riista on pelkkää hirveä.

Joo vois nuo riittää, jos samalla lihansyönnin määrä vähennetään jonnekin 10 prosenttiin, kuten varmaan muutenkin pitäisi tehdä.

 

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla