Välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden tarpeen voi korvata sopivalla annoksella pillereitä, mutta tyydyttävää ruokakokonaisuutta niistä ei saa.Ensimmäisen ongelman muodostaa ruoan- energiamäärä. Ihmisen pitää päivässä saada noin varttikilo tärkkelystä ja sokereita, satakunta grammaa proteiineja ja 50 grammaa rasvoja, joten pillereistä koostuisi aikamoinen keko. Toisen ongelman muodostaa kuitu, jota suoli kunnolla toimiakseen tarvitsee kohtuullisia määriä. Avaruuslennoilla, joilla on käytetty pieneen tilavuuteen puristettua sissimuonaa, ummetuksesta voi olla jotain hyötyäkin, mutta täällä maassa on hyvä nauttia säännöllisesti kuitupitoisia ruokia.

Vaikka uskoisi saavansa kaiken välttämättömän pillereistä, jotakin tärkeää voi jäädä puuttumaan. Esimerkiksi kasvisruoan karotenoidit ja flavonoidit ovat terveydelle hyödyllisiä, vaikka eivät välttämättömiä olisikaan.
Pelkkien pillereiden syöjälle jää myös nälkä. Tehokkaimmin nälän pitää kurissa kuitu- ja proteiinipitoinen ruoka. Ja sitten on muistettava vielä ruoan herkullisuuskin.


Julkaistu Tiede-lehdessä 2/2005

Vastaaja:


Antti Aro


professori


Helsinki

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Voiko ruoan korvata ravintopillereillä?

^Kirjoitat ehkä kevytmielisesti, mutta asiallisesti. Lemmikkimme syövät tarkasti laadittua sapuskaa, joka sisältää monipuolisesti kutakuinkin kaiken, jota niiden elimistöt tarvitsevat. Karva kiiltää, kirsu on sopivan kylmä ja kostea ja silmät loistavat kiitollisena hyvästä hoivasta. Miksi ei siis tehtäisi ihmiselle sopivaa vastaavaa tuotetta, jolle olisi ensi vastustuksen hälvettyä vaikka kuinka paljon käyttöä. Katastrofialueille laivataan säkkitolkulla maitojauhetta, jotta lapset saadaan...
Lue kommentti
Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Voiko ruoan korvata ravintopillereillä?

Sitäpaitsi koirat voivat todella hyvin nappuloilla. Moni koira on ongelmainen. Noita koiria käytetään jätemyllynä. Nappulakoirille kun antaa pussin ohjeen mukaan, niin koirat pysyvät vireessä eli normaalipainossa, vatsa kunnossa ja turkki kiiltää. Hyvinvointisysteemin ihmisten ongelma on se, että kaikki ateriat ovat herkkuaterioita. Lisäksi on opetettu venyttämään vatsalaukkua isolla vihanneskasalla ennen pääruokaa. Ei tämmöistä lihavuusongelmaa ollut ennen 70-lukua. Sodan jälkeen syötiin...
Lue kommentti

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula