Karhujen ryhmät vastaavat alkuperäiskansojen kielialueita.

Tarussa lienee toden siemen, kun osa Kanadan metsäisen länsirannikon alkuperäiskansoista samastuu harmaakarhuihin ja uskoo oppineensa niiltä elintapoja. Nyt nimittäin havaittiin, että ihmiset ja karhut ovat jakautuneet rannikolle samalla tavoin ja että se johtuu asettumisesta samojen runsaiden lohivesien ja muiden luonnonrikkauksien äärelle.

Tarkemmin sanottuna harmaakarhut muodostavat kolme perimältään erilaista ryhmää, joiden esiintymisalueet vastaavat alkuperäiskansojen kielialueita. Näin kertoo kansainvälinen tutkijaryhmä Ecology and Society -lehdessä. Jakaumien täytyy johtua elintavoista, koska alueiden välillä ei ole kulkuesteitä.

Perimää tutkittiin dna-näytteistä, joita kerättiin karhuista irronneista karvoista Brittiläisen Kolumbian rannikolta suunnilleen Kainuun tai Pohjois-Karjalan kokoiselta alueelta. Harmaakarhut ja alkuperäiskansat ovat kukoistaneet seudulla yhdessä tuhansia vuosia. Kansanperinteen mukaan paikalliset ihmiset ovat aina kunnioittaneet karhuja ja vaalineet rauhallista naapuruutta niiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla