Kerro, mikä oli mielestäsi tämän lehden kärkiuutinen ja mikä kiinnostavin juttu.

Voita hyvä tietokirja.

Arvomme kolme palkintoa. Kirjassaan Perhosbaarista liskonpetiin (Kirjapaja 2022) Antti Koli opastaa auttamaan luontoa kotipihalla.

Elonkirjo lisääntyy, jos ottaa ohjenuorakseen hallitun hoitamattomuuden ja malttaa antaa kasvien ja eläinten kasvaa, kukoistaa, syödä ja hajota itsekseen. Monimuotoisuus perustuu toimiviin ravintoverkkoihin: Tarvitaan vilkas maaperä, jossa mitä erilaisimmat kasvit rehottavat ja tarjoavat syötävää niin nilviäisille kuin nisäkkäille. Jos pieniä eläimiä on paljon, pedoillekin riittää saalistettavaa.

Koli suhtautuu arvostavasti kaikkiin eliöihin. Hyttysistä hän toteaa, että niitä pääsee tarkkailemaan lähietäisyydeltä toisin kuin monia muita eläimiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaa 11.8. mennessä netissä www.tiedeluonto.fi, sähköpostilla tiede.luonto@sanoma.com tai postikortilla Tiede Luonto, PL 65, 00089 Sanoma. Tulokset julkaistaan numerossa 6/2022. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteystiedot

Haluan saada tarjouksia tuotteista ja palveluista, uutuuksista ja kilpailuista Sanoma Aikakauslehdiltä ja Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla