Kerro, mikä oli mielestäsi tämän lehden kärkiuutinen ja mikä kiinnostavin juttu.

Voita hyvä tietokirja.

Arvomme kolme palkintoa. Tunturipöllö (Docendo 2022) vie lukijan myyttisen lumivalkoisen pöllön maailmaan, tunturien katoille. Kirjassa on Jorma Luhdan ja Markus Varesvuon upeita kuvia tundran keltasilmäisestä kiertolaisesta, muista pohjoisen Lapin eläimistä ja niiden karusta elinpaikasta.

Luhta on myös kirjoittanut teokseen omista retkistään. Lopussa petolintujen tuntija Pertti Koskimies kertoo, mitä ornitologit ovat saaneet selville tunturipöllöstä. Valkea siivekäs kiinnosti tutkijoita varhain: 1700-luvulla Carl von Linné kuvasi lajin latinaksi runollisella nimellä Nyctea scandiaca, Skandinavian yö. Nykyisin se tunnetaan tieteellisellä nimellä Bubo scandiacus.

Vastaa 15.12. mennessä netissä www. tiedeluonto.fi, sähköpostilla tiede. luonto@sanoma.com tai postikortilla Tiede Luonto, PL 65, 00089 Sanoma. Tulokset julkaistaan numerossa 1/2023. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteystiedot

Haluan saada tarjouksia tuotteista ja palveluista, uutuuksista ja kilpailuista Sanoma Aikakauslehdiltä ja Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla