Ohjelmoitavasta nanomateriaalista kotikokki voisi sormen kosketuksella pyytää keittiövälineitä sitä mukaa kuin niitä tarvitsee. Kuvasarja perustuu luxemburgilaisen muotoilijan ja visionäärin Michael Harbounin ajatuksiin siitä, miten ”elävässä keittiössä” valmistuisi tomaattilisäke. Kuvitus: Jukka Fordell
Ohjelmoitavasta nanomateriaalista kotikokki voisi sormen kosketuksella pyytää keittiövälineitä sitä mukaa kuin niitä tarvitsee. Kuvasarja perustuu luxemburgilaisen muotoilijan ja visionäärin Michael Harbounin ajatuksiin siitä, miten ”elävässä keittiössä” valmistuisi tomaattilisäke. Kuvitus: Jukka Fordell

Miltä tuntuisi keittiö, joka ei veisi tilaa mutta täyttäisi kotikokin kaikki tarpeet.

Keittiö on kodin sydän, johon liittyy valtavasti tunteita ja muistoja, jopa haaveita. Ehkä siksi keittiöihin puututaan varovaisesti. Viidenkymmenen viime vuoden aikana on tuotettu vain yksi oikeasti uudenlainen ruoanlaittoväline, mikroaaltouuni – eivätkä kaikki kotikokit suostu sitäkään...