Kuva: Wikimedia Commons.
Kuva: Wikimedia Commons.

Maltillisesti alkoholia käyttävän kuntoilijan sydän tikittää reippaasti pidempään kuin sohvalla viihtyvän absolutistin.

Kohtuullisesti alkoholia juovalla kuntoilijalla on pienempi riski kuolla sydän- ja muihin tauteihin kuin absolutistilla, osoittaa laaja tanskalainen seurantatutkimus.

Lähes 12000 tanskalaista yli 20-vuotiasta miestä ja naista parinkymmenen vuoden ajan kartoittanut tutkimus paljasti, että ihmisillä, jotka eivät nauti lainkaan alkoholia eivätkä harrasta liikuntaa, on 30-49 prosenttia suurempi sydäntautiriski kuin niillä, jotka joko juovat maltillisesti, kuntoilevat tai tekevät molempia.

Liikunta kuitenkin kohentaa absolutistinkin terveyttä: kuntoilevien absolutistien sydäntautiriski oli yli 30 prosenttia pienempi kuin sohvaperuna-absolutistien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tutkimuksemme osoittaa, että niin fyysinen aktiivisuus kuin kohtuullinen alkoholinkäyttö ovat hyväksi terveydelle", sanoo professori Morten Grønbæk Etelä-Tanskan yliopistosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kohtuullinen, 1-14 annoksen, viikottainen alkoholimäärä vähensi niin miesten kuin naistenkin kuolleisuutta, sen sijaan runsaammin alkoholia käyttävien riski oli sama kuin absolutistien.

Tutkimuksen julkaisi European Heart Journal tänään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla