Haaveiletko hurjista hauiksista? Se vaatii fanaattista punttisalitreeniä ja mömmökuureja, mutta onneksi jonkinlaisiin tuloksiin voi päästä pelkästään ajatuksen voimalla. Fysiologi Guang Yue raportoi Yhdysvaltain aivotutkijoiden vuosikokouksessa tutkimu...

Haaveiletko hurjista hauiksista? Se vaatii fanaattista punttisalitreeniä ja mömmökuureja, mutta onneksi jonkinlaisiin tuloksiin voi päästä pelkästään ajatuksen voimalla. Fysiologi Guang Yue raportoi Yhdysvaltain aivotutkijoiden vuosikokouksessa tutkimuksesta, johon hän oli pyytänyt 10 vapaaehtoista 20-35-vuotiasta koehenkilöä. He saivat tehtäväkseen kuvitella pumppaavansa toista hauistaan viidesti viikossa. Aivojumpan aikana Yue mittasi aivojen sähköisiä signaaleja. Hän seurasi myös hermolihasliittymien aktivoitumista varmistaakseen, etteivät koehenkilöt tahattomasti jännittäisi hauistaan. Lihasvoiman muutokset kirjattiin kahden viikon välein.

New Scientistin mukaan mielikuvaharjoitukset lisäsivät lihasvoimaa jo muutamassa viikossa. Yli 13 prosentin etumatka harjoittelemattomiin verrokeihin oli havaittavissa vielä kolme kuukautta tutkimuksen päätyttyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla